Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cinci tipuri de ceaiuri cu efect calmant

Cinci tipuri de ceaiuri cu efect calmant

ceaiuri cu efect calmant

Ceaiurile sunt preferate de toată lumea, mai ales în sezonul rece. Totuși, ele nu benefice  numai datorită gustului, ci au și proprietăți pe care mulți nu le cunosc. Iată ce ceaiuri ar trebui să bei pentru un efect calmant.

Ceaiuri cu efect calmant. Ce să bei când ești stresat

Ești stresat, ai o zi proastă sau pur și simplu ai nevoie să te relaxezi un pic, cu un moment pentru tine? Soluția ta este ceaiul! Iată ce băutură ar trebui să alegi pentru a scăpa de stres și a beneficia de acel efect de calmare.

Ceaiul de tei

Ceaiul de tei este unul dintre cele mai cunoscute. Acesta este foarte bun foarte a ține departe stresul, dar și insomnia. Două căni pe zi ar trebui să fie suficiente ca tu să te bucuri de toate beneficiile sale. Este foarte bun pentru cei care au afecţiuni gastrice, renale sau cardiovasculare.

Ceaiul de valeriană

Sunt binecunoscute efectele ceaiului de valeriană. Rădăcina acestei plante face minuni pentru cei care se luptă cu anxietatea. Tot ce ai de făcut pentru a consuma acest ceai, este să pui o linguriță de valeriană într-o cană cu apă, timp de o oră, înainte de fierbere. Două sau trei căni sunt suficiente pentru a avea efectul dorit.

Ceaiul de Passiflora

Ceaiul de Passiflora sau ceaiul de fructul pasiunii este o comoară atunci cine vine vorba de eliberarea stresului. Dacă te confrunți cu insomnii, tulburări nervoase, a nevroze, migrene, stări anxioase, atunci acest ceai este soluția pentru tine. Dacă îl iei drept soluție pentru insomii, cel mai bine ar fi să îl bei cu 30 de minute înainte de culcare, cald.

Ceaiuri cu efect calmant. Ceaiul de mentă

Este dovedit faptul că ceaiul de mentă este extrem de bun pentru sănătate, pentru a calma. Un studiu arată că ceaiul de mentă are un rol în combaterea centrilor de agresivitate din creier. Mai specific, prin fierbere, menta eliberează 12 compuşi chimici instabili volatili ce inhibă acești centri. Ceaiul de mentă este bun și pentru combaterea balonării.

Ceaiul de mușețel

Ceaiul de mușețel este recomandat persoanelor agitate, pentru că eliberează această stare. După ce beai aceast ceai, beneficieazi de o acțiune calmantă și reconfortantă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: