Redactia.ro
Home » Sport » Cine a fost Ionuț Popa! Fraze memorabile ale fostului antrenor

Cine a fost Ionuț Popa! Fraze memorabile ale fostului antrenor

Ionuț Popa, Mircea Rednic

Ionuț Popa s-a stins din viață după ce a suferit un stop cardio-respirator. A fost unul dintre cele mai îndrăgite personaje din fotbalul românesc, oferind de-a lungul timpului mai multe declarații care au rămas în memoria tuturor.

Ionuț Popa s-a născut pe 17 aprilie 1953, la Săvârșin. Toată viața și-a dedicat-o fotbalului. A fost jucător, apoi antrenor la Politehnica Timişoara, Politehnica Iaşi UTA Arad, în mai multe mandate, Jiul Petroşani, Bihor Oradea, CS Mioveni sau Şoimii Pâncota. În ultimul an renunțase să mai antreneze ducând o luptă cu o boală cruntă.

Dorința pe care Ionuț Popa nu și-a îndeplinit-o niciodată

În urmă cu ceva vreme, Ionuț Popa dezvăluia două lucruri pe care își dorise să le facă în cariera sa, dar nu a reușit niciodată.

“Nu am bătut un arbitru în timpul unui meci. Al doilea. Nu am ajuns niciodată să o antrenez pe Steaua. Au fost mereu alții mai buni decât mine, nu mi-a venit niciodată rândul. Nici măcar un apel nu am primit de la oamenii de acolo. Sunam eu înapoi, nu era problemă. Am multe minute gratuite”, a spus Popa, pentru gsp.ro.

Tehnicianul nu a acceptat niciodată să antreneze în străinătate. La un moment dat a dezvăluit și care a fost motivul. I-a fost frică să zboare.

Lucurui mai puțin știute despre arădean

Dacă nu ar fi iubit atât de mult fotbalul și-ar fi dorit să facă Facultatea de Drept. A fost însă respins la examen pentru că sora sa fugise din țară. Iubea foarte mult animalele, mai ales câinii cărora le punea nume de fotbaliști, dar și caii. I-a plăcut foarte mult să lucreze în lemn, spunând ca ar fi putut oricând să devină tâmplar.

Fraze memorabile ale fostului antrenor

De-a lungul timpului, Ionuț Popa a oferit mai multe declarații de-a dreptul memorabile.

” Am făcut o pregătire centralizată, pentru că am făcut-o în centrul orașului, la Timișoara”

„Și englezii, și alte campionate joacă din 3 în 3 zile. Dacă știam că e așa, făceam pe dracu’ în patru să mă duc în Anglia să fiu antrenor”

„Arăt superb cu mustață, dacă îmi dau jos mustața, fac ravagii între fetele tinere între 60 și 70 de ani”

“Idiot în ghilimele, ca să nu jignesc pe cineva”

“Eu nu vreau să-l aduc pe Messi, cu ce să-l aduc? Cu inima?”

„Am venit ca o echipă neînvinsă și am plecat ca o echipă jumulită”

Mircea Rednic, în lacrimi

Mircea Rednic nu și-a putut stăpâni lacrimile în momentul în care a vorbit despre Ionuț Popa.

“A fost un om care mereu m-a susținut. Primeam mesaje de la el după fiecare meci. Când mi s-a strigat demisia el m-a sunat și m-a încurajat. M-am rugat la Dumnezeu ca el să-și revină. Îmi pare rău că m-am oferit să-l ajut când nu mai era nimic de făcut”, a spus cu lacrimi în ochi, antrenorul lui Poli Iași.

Suporterii și oameni din fotbal au mers joi seara la stadionul din Iași pentru a aprinde lumânări în memoria lui Ionuț Popa. Fotbaliștii au ținut un moment de reculegere.

Etichete: