Redactia.ro
Home » Știri » Cine a fost Robert Trump? Cel mai mic fiu al familiei Trump se ferea de lumina reflectoarelor

Cine a fost Robert Trump? Cel mai mic fiu al familiei Trump se ferea de lumina reflectoarelor

robert trump

Robert Trump, fratele mai mic cu doi ani al Președintelui Donald Trump, a decedat în noaptea de sâmbătă. Într-un anunț de la Casa Albă, Trump a transmis că Robert nu era doar un frate pentru el, ci și prietenul cel mai bun: “Îmi va lipsi foarte mult, dar ne vom întâlni din nou. Amintirea sa va trăi în sufletul meu pentru totdeauna. Robert, te iubesc. Odihnește-te în pace”. Deși cei doi erau apropiați în ultimii ani, relația lor a fost pentru mult timp marcată de conflicte.

Cariera, relația cu Donald și viața alături de Ann Marie Pallan

Robert a fost cel mai mic dintre cei cinci copii ai lui Fred Trump și Mary Anne MacLeod. Cel mai mare fiu al lor, Fred Trump Jr., a decedat în 1981 ca rezultat al alcoolismului de care suferea. Astfel Donald Trump le mai are acum alături doar pe surorile Maryanne si Elizabeth.

Robert Trump a lucrat ca afacerist și dezvoltator imobiliar în secțiuni variate ale afacerilor administrate de familia Trump. În 1989, eșecul deschiderii unui casino a dus la un conflict intens între Robert și Donald. Robert nu a mai ținut legătura cu fratele său iar suferințele cauzate de ceartă au necesitat ani de recuperare.

Când Donald și-a lansat candidatura pentru Casa Albă în 2016, Robert a lăsat în urmă neînțelegerile și l-a sprijinit pe fratele său în campanie: „Îl susțin pe Donald 100%. Cred că se descurcă foarte bine. Dacă ar avea nevoie de mine în orice fel, aș fi acolo pentru el”. Frații au fost fotografiați îmbrățișându-se în seara victoriei lui Donald Trump, dar după aceea, Robert a fost văzut rar în public din nou.

Înainte de a se retrage, Robert a fost vice-președintele Organizației Trump și avea grijă de cazinourile din Atlantic City sau New Jersey, unde angajații îi spuneau „Trump cel simpatic”. Deși nu căuta inteționat lumina reflectoarelor, Robert Trump a devenit subiectul tabloidelor când a divorțat de soția sa în 2008. Blaine Trump își dăduse seama de relația pe care Robert o avea cu secretara sa, Ann Marie Pallan, cu care s-a căsătorit anul acesta după o relație mai lungă de un deceniu.

Încercarea de a cenzura cartea propriei nepoate

Cea mai de seamă apariție publică a lui Robert Trump a fost rolul lui principal într-un proces eșuat împotriva nepoatei sale, Mary L. Trump. Fiica răposatului Fred Trump Jr. a scris o carte despre memoriile ei ca membră a familiei președintelui. În titlul cărții, ea îl descrie pe Donald Trump ca „cel mai periculos om din lume”.

„Donald a descoperit devreme cât de ușor era să intre sub pielea palidă a lui Robert și să îl împingă peste limite”, a scris Mary Trump în cartea pe care unchii săi o contestă. Robert a încercat să împiedice publicarea cărții, însă procesul a decurs în favoarea nepoatei sale. Editura Simon & Schuster a reușit să publice memoriile luna trecută. Robert Trump nu este menționat oricum prea des în „Prea mult și niciodata destul”, ceea ce evidențiază că procesul a fost lansat cu intenția de a-l apăra pe Donald.

Alți membri ai familiei și-au exprimat regretul pentru trecerea în neființă a lui Robert Trump:

Robert și-a luat în serios rolul de tată pentru Christopher, fiul primei soții Blaine, pe care îl adoptase în timpul căsniciei lor. În urma decesului lui Robert, Blaine a postat pe Instagram o poză alături de el din vremea când încă erau împreună. În descrierea imaginii, ea a scris „Pentru totdeauna, Robert… Mulțumesc pentru amintirile minunate, am avut o poveste frumoasă până la finalul dureros. Vei avea întotdeauna un loc în inima mea și a lui Christopher.”

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: