Redactia.ro
Home » Sport » Cine a fost Roland Garros, cel care a dat numele unuia dintre cele mai importante turnee

Cine a fost Roland Garros, cel care a dat numele unuia dintre cele mai importante turnee

roland garros, pilot, turneu tenis

Turneul de tenis de la Roland Garros este unul dintre cele 4 turnee importante din lume. Se desfășoară pe parcursul a două săptămâni, între mijlocul lunii mai și începutul lunii iunie. Anul acesta organizatorii au fost nevoiți să schimbe datele, din cauza pandemiei de coronavirus.

Meciurile se joacă la Paris, în complexul Roland Garros. Dar poate mulți se întrebă, cine a fost Roland Garros? De ce turneul a primit acest nume? Culmea este că, Roland Garros nu a jucat vreodată tenis de performanță. A iubit însă sportul și a practicat ciclismul, apoi s-a înscris la secţia de rugby a lui Stade Français. Au urmat și curse auto. Roland Garros a devenit celebru în domeniul aviatic. În 1910 și-a luat brevetul de pilot și a participat la diferite curse. Trei ani mai târziu devine primul pilot care tranersează Mediterana. A parcurs 780 de kilometrii în 8 ore, iar zborul nu a fost lipsit de probleme. Roland Garros a plecat din sudul Franței, de la Saint-Raphaël și a zburat până la Bizerte, în Tunisia.

Roland Garros, prizonier trei ani

În primul război mondial, Roland Garros s-a înrolat ca pilot. În aprilie 1915 a fost luat prizonier, după ce avionul pe care îl pilota a fost doborât. A stat în închisoare 3 ani, timp în care s-a îmbolnăvit. Pe 5 octombrie 1918, cu o zi înainte de a împlini 30 de ani, moare după ce avionul pe care îl pilota este doborât și explodează în munții Ardennes.

Prima ediție a turneului de tenis a fost în 1891

Inițial, turneul de tenis s-a numit Championat de France International de Tennis. La 6 ani de la înființare a avut loc și prima competiție feminină. La început s-a jucat pe iarbă. Până în 1924, accesul la turneu a fost permis doar jucătorilor de tenis din Franța. Un an mai târziu a devenit un concurs internațional. În anul 1927, Rene Lacoste, Jean Borotra, Jacques Brugnon și Henri Cochet câștigă Cupa Davis în SUA. Un an mai târziu, francezii au decis să-și apere titlul pe o arenă nouă de tenis, la Porte d’Auteuil. Complexul va fi numit Roland Garros în cinstea pilotului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: