Redactia.ro
Home » Sport » Record! Câte românce avem la Roland Garros! Halep joacă de ziua ei

Record! Câte românce avem la Roland Garros! Halep joacă de ziua ei

simona halep, Australian Open, scandal monstru, naomi osaka, Novak Djokovici

Anul acesta România a înregistrat un record la Roland Garros. Are 7 jucătoare pe tabloul principal al turneului de la Paris. Simona Halep va debuta duminică, în ziua în care împlinește 29 de ani.

În 2011, 2012, 2017 și 2018 România a avut 6 jucătoare pe tabloul principal la Paris. Anul acesta 7 românce vor participa în primul tur al turneului de Grand Slam. Ultimele calificate sunt Monica Niculescu și Irina Bara. În plus mai sunt Simona Halep, câștigăroarea trofeului în 2018, Patricia Țig, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan. Anul acesta, Halep este principala favorită a tabloului feminin, iar dacă va câștiga va reveni în fruntea clasamentului mondial.

Cu cine joacă Halep în primul tur

Constănțeanca o va întâlni în primul tur pe Sara Sorribes Tormo, sportivă din Spania aflată pe locul 70 WTA. Este pentru prima dată când cele două se întâlnesc pe teren. Ana Bogdan o va întâlni pe Timea Babos (107 WTA), în timp ce Irina Begu va încerca să treacă de Jil Teichman (54 WTA). Patricia Țig va juca împotriva lui Stefanie Voegele (116 WTA), iar Sorana Cîrstea va juca cu Elena Rybakina (18 WTA). Irina Bara va avea un meci greu în compania Donnei Vekic (30 WTA), în timp Monica Niculescu o va întâlni pe Danielle Collins (57 WTA).

Simona Halep debutează duminică, de ziua ei

Primele care joacă pe zgura pariziană duminică, sunt Simona Halep și Irina Begu. Anul acesta Halep are șanse mari să câștige un nou trofeu la Roland Garros tinând cont de forma bună în care este, dar și de faptul că mai multe jucătoare de top vor lipsi. Printre acestea este și actualul lider, australianca Ashleigh Barty. Halep va juca în ziua în care împlinește 29 de ani și a anunțat deja ce cadou își dorește. Să ajute copiii dintr-un sat.

“Dacă ar fi să mă gândesc la un cadou pe care aş vrea să-l primesc, acesta ar fi să le arăt unor învăţători dintr-un sat. al României cât de mulţi oameni le sunt alături. Aş vrea să-i ajutăm să transforme un autobuz ruginit. Salvat de la fiare vechi într-un afterschool pentru toţi copiii din sat. Orice contribuţie, oricât de mică, de la cât mai mulţi oameni din toate colţurile lumii le-ar da curaj celor doi tineri şi ar face din aniversarea mea o sărbătoare cu adevărat reuşită”, a scris Halep.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: