Redactia.ro
Home » Știri » Cine a lansat cele două rachete care au ajuns pe teritoriul Poloniei. Explicațiile date de oficiali

Cine a lansat cele două rachete care au ajuns pe teritoriul Poloniei. Explicațiile date de oficiali

Cine a lansat cele două rachete care au ajuns pe teritoriul Polonie

Două rachete ruseşti au lovit teritoriul Poloniei, stat membru NATO, iar liderii politici au reacționat! Iată a cui ar fi fost, de fapt, demararea de forțe!

Cine a lansat cele două rachete care au ajuns pe teritoriul Poloniei

Oficialii americani afirmă că după o evaluare preliminară a demarării de forțe de pe teritoriul Poloniei , rachetele ar fi aparținut, de fapt, forţelor ucrainene împotriva unei rachete ruseşti care se apropia la graniță cu Polonia, potrivit Agenţia Associated Press. Racheta a cauzat pagube semnificative, șuând viața a două persoane, în satul Przedwodow, în apropiere de graniţa cu Ucraina.

Autorităţile de la Varşovia au anunţat că rachetele care au explodat erau fabricate în Rusia, dar nu este clar  de unde au fost lansate.

Joe Biden: „Este puţin probabil… să fi fost trasă din Rusia”

Joe Biden susține că este puțin probabil ca cele două rachete să fi fost lansate din Rusia, deoarece există informații preliminare în acest sens, dar ancheta continuă:

„Este puţin probabil… să fi fost trasă din Rusia. Există informaţii preliminare care contestă acest lucru. Nu vreau să spun asta până când nu investigăm complet, dar este puţin probabil, din linia traiectoriei, să fi fost trasă din Rusia, dar vom vedea”, a declarat preşedintele SUA, după o întâlnire de urgenţă cu ceilalţi lideri ai G7, organizată în marja summitului G20, care are loc în Bali, Indonezia, conform Reuters, relatează Agerpres.

„Am convenit să sprijinim ancheta Poloniei cu privire la explozia din Polonia rurală, lângă graniţa cu Ucraina, şi se vor asigura că ne dăm seama exact ce s-a întâmplat. Şi apoi vom stabili împreună următorul pas, pe măsură ce investigăm şi înaintăm. A existat unanimitate totală între cei aflaţi în jurul mesei (reuniunii G7). În momentul în care lumea se adunase la G20 pentru a îndemna la dezescaladare, Rusia a ales să escaladeze în Ucraina”, a mai spus Biden, conform sursei citate.

Klaus Iohannis: „România este în deplină solidaritate cu prietenul și aliatul nostru Polonia”

Klaus Iohannis a transmis pe Twitter un mesaj de susținere pentru Polonia şi a asigurat aliatul NATO că autorităţile române sunt deja în contact cu aliaţii militari:

„România este în deplină solidaritate cu prietenul și aliatul nostru Polonia în urma informațiilor îngrijorătoare legate de exploziile de pe teritoriul său. Suntem în contact cu partenerii și aliații noștri. #SuntemNATO”, a spus Klaus Iohannis.

Guvernul României: „Suntem pregătiți să procedăm în funcție de evoluția situației”

„Guvernul României, prin ministerele și instituțiile de linie, este în contact cu aliații și analizează situația generată de căderea rachetelor pe teritoriul Poloniei. Suntem alături de aliații și prietenii poloni și pregătiți să procedăm în funcție de evoluția situației.Suntem alături de aliaţii şi prietenii poloni şi  pregătiţi să procedăm în funcţie de evoluţia situaţiei”, au transmis reprezentanții Guvernului.

Ministerul Apărării Naționale din România cooperează cu Ministerul Apărării Naţionale din Polonia

„Ministerul Apărării Naţionale monitorizează, prin mecanismele de cooperare şi consultare la nivel aliat şi în plan bilateral, cu Ministerul Apărării Naţionale din Polonia, incidentul din proximitatea graniţei polono-ucrainene, în urma căruia doi cetăţeni polonezi şi-au pierdut viaţa”, a transmis, marţi seară, Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.

Sursa foto: Twitter.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini