Redactia.ro
Home » Monden » Cine a obținut custodia Ritei, fiica Ronei Hartner. Magistrații au luat decizia în urmă cu puțin timp

Cine a obținut custodia Ritei, fiica Ronei Hartner. Magistrații au luat decizia în urmă cu puțin timp

Tragedia a lovit familia cunoscutei artiste Rona Hartner, care s-a stins din viață la vârsta de 50 de ani, după o luptă grea cu o boală nemiloasă. Durerea provocată de pierderea mamei sale este resimțită profund de Rita Sumalya, fiica adolescentă a artistei, care acum se află în centrul unei lupte pentru custodie care a zguduit profund mediul familial.

Rona Hartner, o prezență emblematică pe scena artistică, a lăsat în urma ei nu doar o moștenire culturală impresionantă, ci și o familie divizată de dispute legate de viitorul fiicei sale. Rita, în vârstă de doar 17 ani, se confruntă cu greutăți în a-și găsi echilibrul în aceste circumstanțe dificile, mai ales în lumina relației complicate pe care o are cu tatăl său, Rocco Sedano.

Cine a obținut custodia Ritei

Rocco Sedano și sora Ronei Hartner au fost personajele principale în lupta pentru custodia Ritei, o situație care a culminat recent cu o decizie judiciară. Deși căsătoria dintre Rona și Rocco a durat doar un an și s-a încheiat acum 17 ani, urmările acesteia continuă să afecteze viața tinerei Rita.

Surse apropiate familiei susțin că Rocco a fost o prezență absentă în viața Ritei, în ciuda dorinței Ronei ca fiica sa să beneficieze de dragostea și atenția tatălui său. După decesul artistei, Rita a căutat sprijin în sânul familiei maternelor, dar a întâmpinat și reacții neprietenoase din partea tatălui său, care, potrivit acuzațiilor, a încercat să o intimideze cu amenințări.

În ciuda dorințelor exprimate de Rona înainte de a muri, lupta pentru custodia Ritei a fost complicată și tensionată. Rocco Sedano a fost acuzat de familie că își dorește custodia fiicei sale doar pentru a beneficia de ajutoarele sociale oferite de statul francez, acuzații care au amplificat conflictul.

„Cât despre relația copilului cu Rocco, n-a prea fost niciodată, fiindcă, de la 6 luni de viață, a rămas cu mama ei. Și cum, la acea vreme, Rona nu avea cetățenie franceză, încă, statul a impus ”garde partagee”, adică la 2 săptămâni trebuie să se intre în contact cu tatăl. Și, mai ales, orice decizie ar privi-o până la majorat să fie luată cu acordul lui.

(…) Pensia alimentară pentru fetiță a fost fixată la minimul legal, fiindcă el a fost liber profesionist mereu, fără un venit garantat. În plus, a plătit-o când a avut posibilitate”, a declarat cu altă ocazie Dana Cristescu.

Magistrații au luat decizia finală

Decizia magistraților a venit ca un răspuns la această situație dificilă, stabilind ca Rita să rămână în grija bunicii și a unchiului său matern, la Toulon, Franța, unde adolescenta își continuă studiile și încearcă să-și găsească pacea după pierderea mamei sale. În plus, a fost stabilit și un program de vizită pentru Rocco, care îi va permite să își vadă fiica o dată la două săptămâni, în condițiile acceptate de adolescentă.

Povestea Ritei Sumalya și a luptei pentru custodia ei scoate în evidență complexitatea relațiilor familiale și modul în care acestea sunt afectate de tragedii și dispute legale. În ciuda provocărilor, speranța pentru un viitor mai bun pentru Rita rămâne vie, sprijinită de decizia care respectă, în cele din urmă, dorințele mamei sale și asigură un mediu stabil și iubitor pentru dezvoltarea ei.

„Taică-su a apărut ca din fum, după ce am scris eu pe pagina Ronei să se roage pentru ea pentru că este pe ultimul drum pentru că voiam ca rugăciunile oamenilor să o ajute să plece. Atunci el a sunat pe telefonul ei, deși eu îl aveam, normal că nu Rona răspundea la el și a spus că vrea să vină. I-am zis, da, este adevărat, Rocco, e pe ultimul drum. Dacă ai ceva să îi spui, să vii să îți iei iertare. A venit, dar nu și-a cerut iertare.

Am aflat a doua zi că deja contactase avocata lui ca să oprească tot procesul pe care sora mea i-l făcuse. Deci, Rona era pe patul de moarte și el încă îi făcea mizerii”, dezvăluie Rinda Hartner.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: