Redactia.ro
Home » Monden » Cine ar fi trebuit să joace rolul Danei din «Liceenii» în locul Oanei Sârbu. Nimeni nu s-ar fi așteptat la ea 

Cine ar fi trebuit să joace rolul Danei din «Liceenii» în locul Oanei Sârbu. Nimeni nu s-ar fi așteptat la ea 

GALERIE FOTO (2) oana sarbu liceenii

Filmul „Liceenii”  este unul dintre cele mai apreciate pelicule românești din toate timpurile. La 37 de ani de la premieră, românii continuă să fie impresionați de calitatea filmului și-l privesc cu drag, ori de câte ori au ocazia. Puțini sunt cei care știu, însă, un detaliu cât se poate de interesant. Oana Sârbu nu ar fi fost prima alegere a producătorilor pentru a o juca pe Dana. Iată cine ar fi putut să joace în locul ei!

Cine ar fi trebuit să joace rolul Danei în locul Oanei Sârbu. Nimeni nu s-ar fi așteptat la ea

Pelicula „Liceenii”  a reprezentat o adevărată rampă de lansare pentru numeroși actori tineri, iar Oana Sârbu și Ștefan Bănică Junior au fost vedetele filmului, în mod incontestabil. Puțini sunt cei care știu, încă că rolul Danei ar fi putut fi interpretat de către un alt nume cu rezonanță. Este vorba despre Bianca Brad.

liceenii
Bianca Brad ar fi trebuit să fie partenera lui Ștefan Bănică Jr. în Liceenii

Studiourile Buftea au făcut publică o imagine care datează din perioada filmărilor pentru pelicula amintită, iar în cadru apare Ștefan Bănică, purtând uniforma de licean, alături de nimeni alta decțt Bianca Brad. Conform spuselor acesteia, regizorul a fost nevoit să renunțe în ultima clipă la mai mulți actori, inclusiv la ea și nu i s-au dat prea multe motive pentru care nu a mai apărut în filmul de succes.

„Nu îmi amintesc să mi se fi dat vreo explicație… E posibil să se fi făcut alegerea și din perspectiva marketingului, preferând persoane deja cunoscute sau cu nume sonore…se practica încă de atunci, asta…iar eu eram la început de drum și a nimănui.

Desigur este doar o supoziție”, a spus Bianca Brad, în urmă cu mulți ani, atunci când a fost întrebată de un fan de ce nu a fost ea cea care a primit rolul Danei.

Bianca Brad, convinsă de Ștefan Bănică Jr. să-și urmeze pasiunea pentru actorie

Actrița în vârstă de 55 de ani a ajuns să fie cunoscută de o țară întreagă prin prisma rolului principal pe care l-a avut în pelicula Zâmbet de soare” (1988) și recunoaște că Ștefan Bănică Junior a fost cel care a încurajat-o să-și urmeze pasiunea pentru actorie. Mai mult decât atât, ea a dezvăluit că a fost fermecată de energia debordantă a lui Ștefan, însă nu a fost niciodată îndrăgostită de colegul său de breaslă.

„Ștefan Bănică m-a influențat pentru a da la Facultatea de Teatru. Eram de vârste apropiate. În anii 80, când ne-am întâlnit la castinguri, el era deja o vedetă, filmase pentru mai multe pelicule. Vorbea cu entuziasm despre filmări. M-a prins flama, când l-am văzut, dar nu de Bănică, ci de energia care mi-o transmitea”, povestea actrița.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: