Redactia.ro
Home » Știri » Cine dorește să-l îndepărteze pe Regele Charles al III-lea din funcția de șef de stat. Întâlnire de gradul zero la Palatul Buckingham FOTO

Cine dorește să-l îndepărteze pe Regele Charles al III-lea din funcția de șef de stat. Întâlnire de gradul zero la Palatul Buckingham FOTO

GALERIE FOTO (4)

Regele Charles ar putea fi înlăturat din funcția de șef de stat al Antigua și Barbuda în următorii trei ani. Iată detaliile!

Cine dorește să-l îndepărteze pe Regele Charles al III-lea din funcția de șef de stat

Antigua și Barbuda va vota pentru înlăturarea Regelui Charles din funcția de șef de stat. Națiunea caraibiană este una dintre cele 14 foste colonii care încă îi datorează credință monarhului britanic.

Premierul Gaston Browne s-a alăturat ieri altor lideri mondiali pentru a semna un document care îl proclamă pe Charles drept noul suveran după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

Câteva minute mai târziu, dl Browne a declarat că va face presiuni pentru organizarea unui referendum, pentru a decide dacă ar trebui ca Antigua și Barbuda să devină cea mai nouă republică din lume, urmând exemplul Barbados.

El a declarat pentru ITV:

„Acesta nu este un act de ostilitate sau vreo diferență între Antigua și Barbuda și monarhie, ci este ultimul pas pentru a completa cercul independenței, pentru a ne asigura că suntem cu adevărat o națiune suverană, în următorii trei ani”, a spus Gaston Browne în urmă cu aproximativ o săptămână.

Dl Browne a declarat că țara sa va rămâne un membru angajat al Commonwealth-ului, chiar dacă acesta va elimina legătura cu monarhia.

Regele Charles al III-lea, întâlnire cu premierul Gaston Browne

Cu doar o zi înainte de înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, premierul statului insular Antigua şi Barbuda a reafirmat faptul că dorește să organizeze un referendum în următorii trei ani, pentru ca țara lui să devină o republică.

Tot ieri, Browne a avut o audiență cu Regele Charles al III-lea la Palatul Buckingham, în timp ce liderii mondiali se adunaseră în Anglia pentru funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a.

El a declarat pentru Antigua.news„au avut loc discuții despre schimbările climatice, Barbuda și republicanism”.

De asemenea, se așteaptă ca Antigua și Barbuda să scrie guvernului britanic pentru a-l încuraja pe rege să aibă o oarecare libertate de acțiune, pentru a-și continua pledoaria la nivel mondial în ceea ce privește clima, care este cea mai importantă amenințare care afectează planeta noastră.

Aceștia au discutat, totodată, despre „Prince’s Trust”, o organizație caritabilă din Regatul Unit, fondată în 1976 de Charles al III-lea (pe atunci Prinț de Wales), pentru a ajuta tinerii vulnerabili să își reia viața. Majestatea Sa și prim-ministrul Browne s-au angajat să colaboreze îndeaproape pe viitor în diverse probleme.

Între timp, Browne și-a exprimat profundele condoleanțe Regelui Charles al III-lea cu ocazia decesului mamei, Reginei Elisabeta a II-a.

„Mama și Regina dvs. a fost un exemplu strălucitor pentru noi, ca lideri, deoarece a reprezentat un adevărat angajament față de serviciu și dragoste de țară. Regatul Unit și lumea întreagă îi vor simți lipsa cu mult drag”, a declarat premierul Browne.

În Antigua și Barbuda, ziua de astăzi, 19 septembrie, ziua funeraliilor de stat ale Majestății Sale, a fost declarată zi de sărbătoare publică și zi de doliu național.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: