Redactia.ro
Home » Știri » Cine e Adi de la Brad, pretinsul guru al sectei „Copiii Soarelui”? Bărbatul are 4 iubite și le dictează adepților când să mănânce ori să facă sex

Cine e Adi de la Brad, pretinsul guru al sectei „Copiii Soarelui”? Bărbatul are 4 iubite și le dictează adepților când să mănânce ori să facă sex

GALERIE FOTO (4)

Ardelean Farcaș, zis și Adi de la Brad, se prezenta drept liderul spiritual al unui centru de meditație, care își avea sediul într-o localitate din județul Hunedoara. Bărbatul a fost arestat recent sub acuzația de viol, șantaj și împiedicarea accesului copiilor la educație în urma unor reportajeze făcute de publicația Scena 9. Iată ce le făcea, de fapt, adepților și ce credințe avea comunitatea pe care o conducea.

Adi de la Brad, pretins guru al sectei Copiii Soarelui

Fost miner, Ardelean Farcaș a înființat în 1997 un centru de meditație în apropierea localității Brad, din județul Hunedoara. În 2021, în centrul Copiii Soarelui, așa cum el l-a intitulat, locuiau deja 70 de persoane, pe care pretinsul guru le îndruma.

Adi le indica adepților când au voie să facă sex sau când să mănânce. Când nu se simțeau bine, pretinsul guru îi punea să apeleze la obiecte ori poțiuni create într-un laborator improvizat în loc să consulte un medic.

Așa cum s-a dovedit ulterior, acesta hărțuia sexual femeile din comunitate, îi punea pe oameni să-i cultive pâmântul și îi manipula financiar și psihologic pentru a depinde în totalitate de el.

Pretinsul guru are 4 iubite în afara căsătoriei

Așa-zisul guru al comunității „Copiii Soarelui” are la rândul său patru iubite în afara căsătoriei cu care – surpriză – are patru copii. Întrebată fiind cum e să se afle în această ipostază, soția pretinsului guru spune că „E extraordinar”: „Este o experiență la care nici nu visam. Dar mulțumesc Universului că mi-a dăruit acea pace și înțelegere interioară, pentru că fiecare iubește, fiecare are dreptul la iubire. Când ai trecut de gelozie, totul e liniște și pace și împlinire și bucurie”.

Rodica este alături de soțul ei din anii `80, pe când era o fetișcană de doar 17 ani. În anii ce-au trecut, ea l-a ajutat să pună bazele acestei comunități. Spune că îi respectă credințele și că-i oferă tot sprijinul, atât pe Pământ, cât și-n „alte planuri”. Tot ea susține că viața ei ar fi goală fără el.

Adi de la Brad înconjurat de partenerele lui. În dreapta jos, Cristina Schumacher. Fotografie din arhiva personală / SCENA 9

Oamenii veneau să practice Vipassana

Neștiind că acesta nu e acreditat, oamenii de peste tot veneau în centrul Copiii Soarelui pentru a practica Vipassana, o tehnică de medicație pe care a făcut-o cunoscută și artista Marina Abramovic. „Adi de la Brad nu are certificare de profesor Vipassana, așa cum el însuși pretinde, potrivit reprezentanților rețelei internaționale dhamma. El predă sub un nume fals o metodă proprie, în care amestecă teorii ale conspirației, invenții tămăduitoare, și abuzuri”, nota jurnalista Delia Marinescu, care a expus povestea lui Adi de la Brad, în publicația Scena 9.

Mai mult de atât, Adi de la Brad se lăuda că oameni importanți din România i-au călcat pragul centrului său spiritual. „Vin la mine politicieni, poliţişti, ziarişi şi preoţi. Toţi vor să participe la curs. Mulţi renunţă pentru că este foarte greu. Spre exemplu, în cele 10 zile cât durează cursul este interzisă orice formă de comunicare. Eu îi purific. Îi învăţ să se cunoască pe ei însuţi. Cine mă ascultă şi stăpâneşte tehnica va trăi sute de ani”, afirma acesta.

Ardelean Farcaș, arestat și anchetat pentru șantaj, viol, exercitarea fără drept a unei profesii

În primăvara anului 2022, faptele lui Ardelean Farcaș au fost expuse, iar acesta a fost arestat. „În 26 aprilie 2022, Poliţia Municipiului Brad a fost sesizată cu privire la apariţia în spaţiul public a unor informaţii cu privire la comiterea de infracţiuni contra libertăţii persoanei şi infracţiunii contra integrităţii sexuale, ce ar fi fost săvârşite în cadrul unei comunităţi (având statut de „asociaţie culturală”) dintr-o comună din apropierea municipiului Brad. În urma activităţilor investigative efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit că autoproclamatul lider spiritual al comunităţii, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a pus bazele unei comunităţi în care locuiesc diferite persoane, sub pretextul că slujesc „emancipării spirituale” (în relaţie cu persoanele de sex feminin, bărbatul este bănuit că ar fi comis, în mod repetat, fapte de hărţuire sexuală şi de viol). Totodată, acesta ar fi împiedicat accesul la învăţământul general obligatoriu a minorilor care trăiesc în cadrul comunităţii, aceştia nefiind înscrişi la nici una dintre unităţile de învăţământ ale statului român”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: