Redactia.ro
Home » Știri » Cine e sora lui Klaus Iohannis? Cum arată și cu ce se ocupă Krista

Cine e sora lui Klaus Iohannis? Cum arată și cu ce se ocupă Krista

GALERIE FOTO (2) Cine e sora lui Klaus Iohannis? Cum arată și cu ce se ocupă Krista

Klaus Iohannis este o prezență foarte discretă, astfel că nu mulți cunosc detalii despre viața lui personală. Președintele României are o soră!

Cine e sora lui Klaus Iohannis?

Nu este cetățean care să nu-l cunoscă pe președintele României, Klaus Ioahnnis. Deși este o personalitate care apare tot mai des în fața oamenilor, nu se știu multe despre familia lui, asta pentru că este un bărbat foarte discret. Un lucru este cert, acesta fiind faptul că președintele Klaus Ioahnnis are o soră mai mică cu patru ani, pe nume Krista. Aceasta este mai puțin cunoscută pentru că nu locuiește în România.

Cel care a mărturisit acest lucru a fost chiar președintele Klaus Iohannis, care a vorbit despre sora lui în cartea ”Pas cu pas”, însă nu a spus multe detalii, ci doar că acum locuiește împreună cu familia ei în Germania de mai bine de 30 de ani.

Klaus și Krista Iohannis provin dintr-o familie de sași transilvăneni. Părinții lor, Susanne şi Gustav Heinz Johannis, au emigrat în Germania după Revoluția din 1989, ajungând să devină cetățeni cu drepturi depline. Krista are acum 57 de ani, fiind mai mică decât șeful statului cu patru ani, și locuiește în Germania, unde are propria ei familie.

”Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluţie. Părinţii mei au plecat prin 92-93. Pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, a scris președintele în cartea sa.

Motivul pentru Klaus Iohannis nu a vrut copii

Klaus Iohanni nu are copii și nici nu își dorește, având un motiv foarte bine întemeiat. Șeful statului a mărturisit într-un interviu de ce el și soția lui nu au dorit să adopte un copil până acum, chiar dacă sunt împreună de peste 25 de ani.

Cine e sora lui Klaus Iohannis? Cum arată și cu ce se ocupă Krista

Președintele României a declarat că a dorit să se concentreze mai mult pe partea profesională decât pe cea de părinte al unui copil.

”Nu a fost o idee pe care să o luăm în considerare, pentru că acum 20 de ani am decis să intru într-o carieră foarte publică şi poate dacă aş fi avut copii, nu aş fi făcut acest pas. Aşa, am avut mai mult timp, mai multă energie la dispoziţie pentru a mă implica în ceea ce fac în calitatea mea de persoană publică”, a declarat Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: