Redactia.ro
Home » Sport » Cine este Alexandru Mățan, fotbalistul care a câştigat titlul la americani, în MLS, cu echipa Columbus Crew. I-a luat faţa lui Messi (VIDEO)

Cine este Alexandru Mățan, fotbalistul care a câştigat titlul la americani, în MLS, cu echipa Columbus Crew. I-a luat faţa lui Messi (VIDEO)

Alex Mățan (24 de ani), jucătorul format de Gică Hagi, a ieșit campion în MLS alături de Columbus Crew, gruparea din Ohio, SUA. Jucătorul nostru a reușit o performanță uimitoare în campionatul în care toate privirile sunt ațintite asupra lui Leo Messi, care acum evoluează pentru Inter Miami.

Alexandru Mățan a sărbătorit succesul cu steagul României pe umeri.

Mățan, sezon cu 2 goluri şi 12 assist-uri

În marea finală pentru titlu, Columbus Crew a învins-o pe Los Angeles FC cu scorul de 2-1. Alex Mățan a fost titular și integralist, iar la final a sărbătorit pe gazon împreună cu restul colegilor.

Mățan, care a fost integralist, a evoluat în 37 de partide pentru Columbus, a marcat două goluri și și-a trecut în cont și 12 pase decisive.

Alex, care a făcut parte din lotul României U21 la Euro 2021, precum și din cea a României U23, de la Jocurile Olimpice din 2021, a sărbătorit la final cu steagul României.

Pentru Alex Mățan a fost al doilea trofeu cucerit alături de Columbus și primul titlu. În 2021, mijlocașul în vârstă de 24 de ani a câștigat Campeones Cup, un meci disputat anual între câștigătorea MLS și campioana din Liga MX, prima divizie a fotbalului din Mexic.

Are o cotă de doar 2 milioane de euro

Alex Măţan a fost transferat în martie 2021 de la FC Viitorul, actuala Farul Constanța, pentru 1.5 milioane de euro. Cota de piață a lui Alex Mățan este de 2 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

Fotbalistul celor de la Columbus nu a debutat încă în naționala mare a României, însă a fost la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 2021, alături de reprezentativa U23.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: