Redactia.ro
Home » Știri » Cine este deținutul cu două facultăți și ce țepe a orchestrat?

Cine este deținutul cu două facultăți și ce țepe a orchestrat?

Erli Zsolt în vârstă de 37 de ani este student al Facultății de Psihologie și a Facultații de Drept, ambele din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca. A fost condamnat definitiv la 30 ani de închisoare pentru înşelăciune şi evaziune fiscală. Acesta a devenit celebru pentru că a deschis zeci de procese împotriva tuturor penitenciarelor în care a fost închis.

Faptele care l-au dus după gratii

Erli Zsolt a înșelat zeci de societăți comerciale de la care a cumpărat mărfuri plătind cu file cec fără acoperire, cât timp a fost administrator al unei firme de organizare de evenimente, scrie Adevărul.ro

Printre faptele sale se află și împrumuturi bancare pe care nu le-a achitat niciodată, dar și neplata dărilor către stat.

În 2008, primarul din Rădăuţi a fost păcălit de către Erli Zsolt. Tânărul i-a promis că aduce trupa Boney M şi pe solistul Fuego în centrul oraşului, de Revelion. Escrocheria l-a costat pe primar 20.000 euro. Erli a încasat banii, însă artiştii promiși n-au apărut, fapt ce a dus la un proces cu o sentință de 44 de ani şi 6 luni de închisoare, mai mult decât pentru o crimă. El a fost judecat conform vechiului Cod penal, care stabilea că pedeapsa maximă pe care o pot primi deținuții este de 30 de ani de detenţie, motiv pentru care bărbatului i-au fost tăiaţi 14 ani din condamnare.

Celebru printre deținuți

Odată cu încarcerarea sa, a decis să nu piardă timpul. De după gratii, Erli Zsolt a demarat diverse acţiuni pe care le-a susţinut în faţa instanţelor. Condamnatul a reclamat încălcarea programului de plimbare, dar și problemele legate de alimentaţia necorespunzătoare şi condiţiile de igienă precare din penitenciare. Ca urmare, a obţinut sesizarea Curţii Constituţionale şi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Acesta a devenit celebru, spune presa, deoarece a deschis procese împotriva tuturor penitenciarelor unde a fost închis, Aiud, Gherla, Miercurea Ciuc, Spitalul Penitenciar Dej şi Oradea, reclamând încălcări ale drepturilor pe care le au deţinuţii, luptând pentru drepturile lor.

Student după gratii

În timpul petrecut în penitenciare, tânărul s-a înscris la Facultatea de Psihologie şi la Facultatea de Drept, ambele din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca, la cea din urmă a obţinut chiar bursă de performanţă. Condamnatul se laudă şi cu două bloguri pe care este extrem de activ: detentia.ro, lansat în septembrie 2021, care îşi propune “să micşoreze diferenţele considerabile dintre doctrina incidentă şi jurisprudenţa divergentă în materia executării pedepselor privative de libertate”, şi epenitenciare.ro, proiect media pornit în februarie 2022, “menit să transparentizeze nu doar sistemul penitenciar, cât şi noţiunea complexă a privării de libertate”, după cum explică Erli în descrierile făcute.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: