Redactia.ro
Home » Știri » Cine este fiica lui Adrian Streinu-Cercel. Cu ce se ocupă Anca și cum arată

Cine este fiica lui Adrian Streinu-Cercel. Cu ce se ocupă Anca și cum arată

GALERIE FOTO (4)

Doctorul Streinu Cercel are o fiică care i-a călcat pe urme în meserie. Anca Cercel salvează vieți la Institutul „Matei Balș” din București alături de tatăl ei.

Anca Streinu Cercel, fiica celebrului Streinu-Cercel

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București a devenit celebru din nou după ce a vorbit despre coronavirus. Deși este foarte cunoscut, publicul nu știe că medicul are o fiică în vârstă de 40 de ani.

Anca Streinu-Cercel este medic de profesie si se luptă alături de tatăl ei și de ceilalți medici din Spitalul de Boli infecțioase Matei Balș să le salveze viețile oamenilor bolnavi. Aceasta are aceeași meserie ca și tatăl său, fiind căsătorită și este mamă a trei copii.

Conform CV-ului publicat de Universitatea de Medicină Carol Davila, Anca Streinu-Cercel a terminat cursurile doctorale în 2010.

În momentul de față, Anca deține funcția de medic primar pentru boli infecțioase în același spital unde prestează și tatăl său.

În perioada 2006-2009, fiica celebrului medic a ocupat funcția de preparator la catedra de boli infecțioase din UMF Carol Davila, și în intervalul 2009-2011 a fost asistent universitar în cadrul aceleași universități.

Merg acasă doar pentru a se schimba, atât. În rest, domnul Streinu Cercel și alți câțiva medici sunt în permanență alături de pacienți. Nici nu se poate altfel, avem foarte multe cazuri, vin valuri uriase de pacienți care trebuiesc testați. Volumul de muncă este uriaș, stresul la fel. Ne este teamă de ce va urma. Este puțin probabil ca un cadru medical de la noi să se infecteze, suntem protejați extrem de bine, urmărim protocolul cu sfințenie”, au spus surse din cadrul spitalului.

Ce spune Streinu-Cercel despre epidemia de coronavirus

Adrian Streinu-Cercel luptă împreună cu fiica sa și alți medici pentru a salva oamenii care sunt afectați de coronavirus.

Gripa aviară l-a făcut celebru pe medicul Streinu-Cercel, după ce în 2005 a avut loc valul de pandemie de gripă aviară.

Într-un prim val al pandemiei, adică în primele 4-5 luni, se pot îmbolnăvi până la 4 milioane de români, iar 2 milioane dintre aceştia vor muri. Oamenii trebuie să ştie că ne aşteptăm la un virus foarte agresiv”, spunea, în iunie 2006, Adrian Streinu-Cercel.

În anul 2009, acesta a fost primul român care s-a vaccinat împotriva gripei porcină, iar în toiul pandemiei, Streinu-Cercel își forma o poziție în aparatul guvernamental, cea de președinte al Comisie de Boli infecțioase.

În 1984, Adrian Streinu-Cercel s-a angajat la Spitalul Colentina, iar în 1999 a preluat funcția de manager la Institutul Matei Balș,iar de atunci a rămas pe aceeași funcție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: