Redactia.ro
Home » Știri » Cine este medicul care i-a salvat viața unei fetițe de doar 2 ani din Suceava? Copila s-a înecat cu mâncare într-un supermarket 

Cine este medicul care i-a salvat viața unei fetițe de doar 2 ani din Suceava? Copila s-a înecat cu mâncare într-un supermarket 

Iată toate detaliile despre medicul care i-a salvat viața unei fetițe de doar 2 anișori din Suceava? Copila s-a înecat cu mâncare într-un supermarket!

O fetiţă de doi ani s-a înecat cu mâncare într-un supermarket din Suceava

O zi obișnuită de cumpărături într-un supermarket din Suceava s-a transformat rapid într-o experiență cu adevărat dramatică pentru o familie. Un incident terifiant a avut loc când o fetiță în vârstă de doi ani a început să se înece cu mâncare în timp ce se afla în magazin, dar norocul a fost de partea ei, deoarece un medic aflat la cumpărături s-a dovedit a fi eroul salvator.

Cine este medicul care i-a salvat viața micuței

Evenimentul care a avut loc la data de 13 noiembrie 2023 a adus laolaltă oameni obișnuiți, dar și un profesionist medical cu inima mare, Dr. Violeta Ștefan, medic ATI de la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava. Aceasta a fost eroina fetiței, salvându-i viața. Femeia se afla în acel moment în supermarket, efectuându-și propriile cumpărături. Cu toate că era într-o pauză de la serviciu, instinctul său de medic nu i-a permis să ignore strigătele de ajutor disperate ale altor clienți prezenți în magazin.

Fetița se afla în stare gravă

Micuța era întinsă pe o masă și avea fața vânătă, iar respirația ei era întreruptă. Pentru Dr. Violeta Ștefan, nu a existat nicio clipă de ezitare. Aceasta a început imediat procedurile de prim ajutor pentru a debloca căile respiratorii ale copilului și a îndepărta fragmentul de aliment care provoca sufocarea.

În cele câteva minute critice care au urmat, medicul a rămas lângă fetiță, asigurându-se că primește îngrijirea necesară până când echipa de la ambulanță a ajuns la fața locului. Dr. Violeta Ștefan a demonstrat un calm extraordinar și un profesionalism excepțional într-o situație de urgență, lucru care a fost esențial pentru salvarea vieții copilului.

Dacă nu ar fi fost prezentă în magazin, tragedia părea iminentă. Datorită reacției rapide și competente a Dr. Violeta Ștefan, fetița și-a recăpătat complet respirația și conștiința. Ea a fost ulterior transportată la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) pentru o evaluare mai amănunțită și tratament, dar starea ei s-a stabilizat rapid, permițându-i să plece acasă alături de părinții ei.

Sursa foto: RTV

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: