Redactia.ro
Home » Știri » Cine este militarul de 22 de ani care s-ar fi SINUCIS într-o unitate din Focşani

Cine este militarul de 22 de ani care s-ar fi SINUCIS într-o unitate din Focşani

GALERIE FOTO (3)

Un tânăr a fost găsit mort, sâmbătă seara, la UM 01471 Focșani. Bărbatul se numea Andrei Dănilă, era din Botoșani și avea doar 22 ani. Nu era căsătorit şi se angajase la MApN în iulie 2020. Nu a participat la misiuni în teatrele de operațiuni.

La ultima testare psihologică susținută în luna august 2020, și care avea o valabilitate de trei ani, militarul a fost declarat apt pentru serviciul militar.

S-ar fi sinucis cu arma din dotare

Anchetatorii iau în calcul varianta sinuciderii cu arma din dotare, ținând cont că bărbatul nu se afla în timpul serviciului, în momentul în care s-a produs tragedia.

Militarul nu se afla în serviciul de zi pe unitate, iar din primele date a rezultat faptul că decesul a survenit în urma unei sinucideri. Evenimentul este cercetat de către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie, condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului.

Bărbatul a decedat ca urmare a unei răni prin împușcare, cu armamentul din dotare. Colegii au apelat numărul de urgență 112, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Şi-a dorit toată viaţa să fie militar

La ultima testare psihologică susținută în luna august 2020 și cu o valabilitate de 3 ani, militarul a fost declarat apt pentru serviciul militar. Conducerea Unității Militare 01471 transmite sincere condoleanțe și este alături de familia greu încercată a militarului decedat.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!„, se arată în comunicatul Brigăzii 8 ROT Focșani.

Andrei Dănilă locuia în comuna Vorona, județul Botoșani. El a absolvit Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri ”Basarab I” la specializarea ”Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică”.

Cei care l-au cunoscut pe militarul care s-ar fi sinucis nu-și pot explica gestul tânărului. Oamenii mai iau în calcul varianta unui accident nefericit, produs în timp ce băiatul își întreținea armamentul din dotare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: