Redactia.ro
Home » Știri » Cine este Olena, soția lui Volodimir Zelenski. Prima Doamnă a ales să lupte pentru Ucraina

Cine este Olena, soția lui Volodimir Zelenski. Prima Doamnă a ales să lupte pentru Ucraina

GALERIE FOTO (8) Cine este Olena, soția lui Volodimir Zelenski

Cine este Olena, soția lui Volodimir Zelenski. Soția președintelui ucrainean, Olena, a ales să rămână în țară, alături de Volodimir Zelenski. Prima Doamnă a Ucrainei a decis să își apere țara, cu arma în mână, deși știe că este ținta numărul 2 a lui Vladimir Putin.

Cine este Olena, soția lui Volodimir Zelenski. Prima Doamnă a ales să lupte pentru Ucraina

Președintele Volodimir Zelenski, în vârstă de 44 de ani, conduce Ucraina într-o perioadă cumplită după ce Rusia a invadat-o. În dimineața zilei de joi, 24 februarie, Vladimir Putin a ordonat atacarea Ucrainei. De atunci, Zelenski luptă cot la cot cu militarii ucrainei pentru a-și apăra țara. Volodimir Zelenski a declarat că el este ținta numărul 1 al lui Vladimir Putin, iar familia sa, ținta numărul 2. ”Avem informaţii că inamicul m-a declarat ţinta numărul unu, iar familia mea este ţinta numărul doi”, a spus, în dimineața zilei de vineri, 25 februarie 2021, Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean este căsătorit cu Olena Zelenska și au împreună doi copii. Zelenski, a fost unul dintre cei mai populari comedianți TV, și a câștigat alegerile prezindețiale în 2029. O mai campanie a sa ar fi fost finanțată de unul dintre cei mai bogați și corupți oligarhi ai Ucrainei, Igor Kolomoisky. Acum Zelenski este liderul în centrul unui mare război în Europa și riscă să fie asasinat în timp ce Rusia a atacat Ucraina.

Olena Zelenska, soția lui Voldoimir Zelenski, s-a născut în Kryvyi Rih, tot în 1978, ca soțul ei. Pe cei doi îi despart doar 12 zile. Cei doi au fost colegi de școlă, dar nu s-au cunoscut ulterior.

Zelenski a povestit că îi cunoștea pe colegii de clasă, dar pe ea nu. Ani mai târziu, Olena și Volodimir s-a întâlnit, iar ea era studentă și președintele Ucrainei studia dreptul la Institutul Economic Kryvyi Rih. Olena este arhitect și scenarist, iar în și Prima Doamnă a Ucrainei.

Olena Zelenski, implicată în activități umanitare

Olena le-a câștigat repede inimile locuitorilor țării vecine, ea fiind alătri de Voldoimir Zelenski, pe 20 mai 2019, în momentul preluării mandatului. Arhitecta a recunoscut că a fost nevoită să invețte ce înseamnă să fie Prima Doamnă a Ucrainei. Ajunsă la 44 de ani, Olena s-a făcut remarcată și ca autoare ale unor scenarii de filme și producții în care, a jucat cu președintele Ucrainei. ”Din momentul în care am devenit Prima Doamnă a Ucrainei, mi-am dat seama de rolul pe care îl puteam juca în sprijinirea cauzelor umanitare, deoarece cauzele sociale au fost o pasiune a mea de-a lungul carierei mele.Unul dintre lucrurile pe care le-am făcut de-a lungul timpului în care am fost Prima Doamnă este să învăț prin discuțiile mele cu alte Prime Doamne din întreaga lume, din Franța până în Israel și Canada până în Japonia și multe altele. (…)

Felul în care te îmbraci și felul în care te prezinți nu vorbesc doar pentru tine, ci și pentru țara ta și ceea ce încerci să realizezi. Președintele și cu mine vrem întotdeauna să reprezentăm Ucraina într-un mod pozitiv și puternic. Este o reflectare a acțiunilor și valorilor noastre”, povestea Olena Zelenska pentru Diplomatic Courier.

Olena Zelenska s-a implicat într-o serie de cauze umanitare, dar și educație. În 2021, Prima Doamnă a Ucraini a explicat implicarea ei în sistemul educațional. ”Ca părinte (Olena și Volodimir Zelensky au doi copii, o fată și un băiat, n. red.), una dintre problemele cele mai apropiate de casă pentru mine este alimentația copilului și legătura acesteia cu sănătatea și educația. De aceea, am ținut o masă rotundă cu ministerele ucrainene pentru a dezvolta un nou program de nutriție școlară care să servească mai bine elevii din Ucraina. Ei își pot îmbunătăți sănătatea, astfel încât să își poată îmbunătăți învățarea”, scrie Fanatik.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: