Redactia.ro
Home » Știri » Cine este Papa Francisc, capul Bisericii Catolice. De ce a fost acuzat de erezie de-a lungul timpului

Cine este Papa Francisc, capul Bisericii Catolice. De ce a fost acuzat de erezie de-a lungul timpului

Cine este Papa Francisc, capul Bisericii Catolice. De ce a fost acuzat de erezie de-a lungul timpului

Papa Francisc a fost ales în funcția de episcop al Romei și ca papă al Bisericii Catolice în data de 13 martie 2013, succedându-l pe papa Benedict al XVI-lea care a demisionat. Încă de la alegerea lui, papa Francisc s-a dovedit a fi o alegere neobișnuită. Haideți să vedem, mai în amănunt, cine este Papa Francis, capul Bisericii Catolice.

Cine este Papa Francisc

În ziua investirii lui, papa Francis a preferat pantofi negri și simpli, abătându-se de la regula cu pantofii roșii papali. În aceeași zi, a sunat la chioșcul de ziare din Buenos Aires, de unde provenea, să-l anunțe pe vânzător că nu-și va mai putea ridica ziarele. Un comportament atipic, decizii nemaiauzite și un papă nemaiîntâlnit. Așa îl recomandă faptele sale pe Papa Francisc.

Modestia și deschiderea lui l-au făcut să se remarce dintotdeauna. S-a născut pe 17 decembrie 1936, într-o familie a unor imigranți italieni, stabiliți în Buenos Aires, Argentina. A studiat chimia, teologia și filosofia, dar a lucrat ca instalator înainte de a urma calea preoției. În 1960, a intrat în Ordinul Iezuiților (aceștia se recomandă prin modestie și prin credința că Dumnezeu le orânduiește pe toate). Nouă ani mai târziu a devenit preot.

Spre deosebire de alții dinainte sa, Papa a arătat deschidere către divorț, lucru considerat păcat de moarte în catolicism. El spune că cele mai importante lucruri sunt modestia, iertarea și bucuria. “Doresc o biserică modestă, a oamenilor săraci”, a spus acesta.

De ce a fost acuzat de erezie de-a lungul timpului

Fiind ancorat în prezent, Papa Francisc s-a arătat deschis față de toate problemele contemporane cu care se confruntă omenirea. A militat pentru cauze neobișnuite și a trecut la practici nemaiîntâlnite în rândul catolicilor. Ultra-conservatorii l-au acuzat pe Papa Francisc de erezie și au cerut decăderea lui din dreptul de papă.

„Papa Francis este un eretic și trebuie să fie obligat să se dezică de părerile sale sau să fie înlăturat din funcția de papă de către proprii săi episcopi”, scria într-o scrisoare deschisă semnată de către ultra-conservatori.

Ultra-conservatorii sunt împotriva faptului că Papa Francisc a arătat deschidere față de probleme considerate tabu în biserică, precum divorțuri, atei, homosexuali și alte categorii evitate în lumea catolică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: