Redactia.ro
Home » Știri » Cine este și ce afaceri are Joachim Sauer, soțul Angelei Merkel

Cine este și ce afaceri are Joachim Sauer, soțul Angelei Merkel

Cine este soțul Angelei Merkel

Pe Angela Merkel o cunoaște toată lumea, ea fiind cancelarul Germaniei și o voce extrem de prezentă în politica internațională. Nu același lucru se poate spune despre soțul ei, însă, care este extrem de discret.

Cine este soțul Angelei Merkel. Cu ce se ocupă acesta

Angela Merkel este una dintre cele mai puternice femei din lume, dar pe cât de prezentă este în politică, pe atât de discretă este în ceea ce privește viața sa de familie. Astfel, aceasta nu a vorbit niciodată de mariajul cu Joachim Sauer și mai mult, ei nici măcar nu apar împreună în public, decât în ocazii foarte rare.

De fapt, nici nu se știe cum s-au cunoscut, de fapt, cei doi. Totuși, există informații că este posibil ca relația dintre ei să fi început pe vremea când erau deja căsătoriți cu alte persoane, fiind informații că ei mergeau la masă împreună chiar dacă aveau alți parteneri acasă.

Între timp, Angela Merkel a divorțat de primul ei soț, cu care s-a căsătorit pe când avea doar 23 de ani, pentru a face loc unui nou mariaj, cu cel care i-a furat inima.

Totuși, cei doi au locuit împreună mai bine de zece ani înainte de a se căsători, după ce Angela Merkel a cedat presiunilor din partea bisericii și a aliaților din Uniunea Creștin Democrată, partidul din care aceasta face parte.

Totul despre partenerul de viață al Angelei Merkel

Atât ea, cât și Joachim Sauer au vieți separate și propriile joburi, după cum explica însuși cancelarul german Angela Merkel.

„Fiecare dintre noi merge la locul lui de muncă. Eu nu sunt o soție casnică, iar el nu este un soț casnic”, a spus Merkel într-un interviu acordat tabloidului german Bunte.

Soțul Angelei Merkel este profesor de chimie cuantică la Universitatea din Berlin și apare foarte rar în public. Mai mult, el a lipsit chiar și de la învestitura soției sale, și a preferat să urmărească evenimentul de acasă.

El nu are opinii politice și refuză toate interviurile, motiv pentru care presa din Germania a ajuns să îl numească „Fantoma de la Operă”. Mai mult, un ziar german a spus la un moment dat că Joachim Sauer  este „invizibil ca o moleculă”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: