Redactia.ro
Home » Știri » Cine este și cum arată sora lui Kim Jong Un. Ea ar putea să îi succeadă la conducerea Coreei de Nord

Cine este și cum arată sora lui Kim Jong Un. Ea ar putea să îi succeadă la conducerea Coreei de Nord

kim jong-un

Kim Jong Un este liderul suprem al Coreei de Nord din aprilie 2012. Zvonurile din ultima perioada privind starea de sănătate precară a dictatorului au alimentat discuțiile despre posibilul succesor la vârful țării.

Potrivit presei, sora sa mai mică i-ar putea succede la conducerea țării, dacă liderul suprem ar muri sau ar fi prea bolnav ca să guverneze.  Kim Yo Jong, de 31 de ani, a fost cea mai vizibilă prezenţă în apropierea liderului în ultimii doi ani.

Kim Yo Jong
Kim Yo Jong

Oficial, de luna aceasta, este membră supleantă a Comitetului Central al Partidului Muncitoresc de la Phenian. Neoficial, ea este şefa de cabinet a fratelui său şi controlează poziţiile-cheie din partidul unic nord-coreean, scrie Reuters, citată de Agerpres.

Femeile din anturajul lui Kim Jong-un

În cercul lui Kim Jong-un trăiesc trei femei. Este vorba despre sora, soția și amanta sa. aceasta din urmă este star pop. În timp ce multe rapoarte spun că sora mai mică l-ar putea înlocui la conducere pe fratele ei, se pare că și soția sa se bucură de multă influență.

Ri Sol-ju a avut multe apariții în public, alături de soțul ei. căsătoria lor a fost aranjată și au împreună trei copii. Cea de-a treia femeie din anturajul lui Kim Jong-un este Hyon Song-Wol, de 43 de ani, un ajutor de nădejde pentru el, atât profesional, cât și persoanl. Ea organizează toate evenimentele publice majore în care apare dictatorul. Există zvonuri că ea și Kim ar avea un copil.

Liderul suprem și-ar fi înscenat moartea

Kim Jong-un și-ar fi înscenat moartea, pentru a-i prinde pe „trădătorii” care doreau să-l înlăture de la putere, susțin experții citați de The Sun. Afirmația vine după ce un diplomat nord-coreean și-a cerut scuze după ce ar fi spus că liderul suprem de la Phenian Kim Jong-un este atât de bolnav încât nu se poate ridica din pat. La câteva zile, tiranul a fost filmat în timp ce fuma încontinuu, aflându-se într-o vizită oficială.

Sky News Australia susține că liderul Coreei de Nord, în vârstă de 36 de ani, și-a înscenat moartea și a lipsit 20 de zile, pentru a prinde mai mulți „trădători” din anturajul său. Kim Jong-un a dispărut din spațiul public timp de trei săptămâni – o perioadă neobișnuit de lungă pentru liderul fotogenic – alimentând speculațiile potrivit cărora ar fi murit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: