Redactia.ro
Home » Știri » Cine este soția miliardarului ceh Petr Kellner. Patronul televiziunii PRO TV a lăsat în urmă patru copii

Cine este soția miliardarului ceh Petr Kellner. Patronul televiziunii PRO TV a lăsat în urmă patru copii

GALERIE FOTO (3) Cine este soția miliardarului ceh Petr Kellner

Cine este soția miliardarului ceh Petr Kellner. Veste șocantă pentru trustul PRO TV. Patronul televiziunii, miliardarul ceh Petr Kellner a murit într-un accident de elicopter. Aeronava în care afaceristul se afla s-a prăbușit lângă un ghețar din Alaska. Petr a lăsat în urmă o soție și patru copii.

Cine este soția miliardarului ceh Petr Kellner. Patronul televiziunii PRO TV a lăsat în urmă patru copii

Cine este soția miliardarului ceh Petr Kellner. Miliardarul ceh Petr Kellner a murit într-un accident de elicopter, sâmbătă, 27 martie. Proprietarul trustului PRO TV s-a stins din viață după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit lângă ghețarul Knik. Miliardarul ceh a fost căsătorit de două ori, primul mariaj s-a terminat în 1996, când s-a despărțit de Iva Keelnnerova.

Ulterior, afaceristul s-a căsătorit cu Renata Kellnnnerova, împreună cu care avea patru copii. Renata are 53 de ani și este moștenitoarea imperiului condus de soțul său. În 2009, Petr și soția sa au creat Fundația Familiei Kellner, iar în ultimii ani au oferit ajutoare de peste 1.2 miliarde CZK. De asemenea, nouă milioane din aceștia au fost trimise către mai multe municipalități după inundațiile din 2010. Cei doi soți au fuzionat cu fundația Educa și au ajutat la crearea unei școli, oferind și oportunități copiilor săraci. Petr și Renata s-au axat foarte mult pe activitățile legate de educație pentru a oferi lumii un impuls în școlarizare.

Petr Kellner avea 56 de ani iar în timpul tragediei se îndrepta către o cabană pe care o frecventa foarte des. Oficialii resortului, au rămas fără cuvinte când au aflat că afaceristul a murit. Autoritățile cehe au declarat că elicopterul era pilotat de Soloy Helicopters în Wasilla, care nu a răspuns la o cerere de comentarii. Conform unui comunicat, Petr este una din cele cinci victime ale accidentului aviatic.

Cine a fost Petr Kellner

Copilăria celebrului afacerist este misterioasă, pentru că datele despre aceasta sunt aproape inexistente. Kellner are o valoare netă a averii estimată la 17,5 miliarde de dolari. Afaceristul a devenit cunoscut după ce a ajuns la un acord pentru cumpărarea companiei-mamă a PRO TV de la grupul american AT&T. Petr a achiziționat postul de televiziune cu 2,1 miliarde de dolari. Acesta și-a făcut apariția în ultimul top Forbes al miliardarilor din toată luma, acesta fiind pe locul 73. Petr și-a început cariera în Cehia, în anii 1990, vânzând produse de birotică, iar în acea perioadă acesta a preluat acțiunile multor companii de stat privatizate de Cehia, la acea perioadă. Afaceristul ceh a reușit să facă acest lucru cu ajutorul fondului de investiții PPF, iar în 1995, acesta a cumpărat 20% din acțiunile celei mai mari companii locale de asigurări, Ceska Pojistovna.

Ulterior, regretatul afacerist a devenit jucător important pe piața din Cehia, iar în câțiva ani a preluat controlul asupra unor afaceri din diferite sectoare, precum Home Credit, Sotio, O2 Cehia, Polymetal Internațional, Skoda Transportation, PPF Banka, PPF Real Estate Holding și RAV Agro.

De asemenea, acesra a fost acuzat că are legături strânse cu Rusia, după ce în 2019, în urma unui studiu publicat despre influența Rusiei în Europa de Est, un activit bulgar pentru democrație și președintele Center for the Study of Democracy, arăta că miliardul este un militant activ pentru reorientarea geopolitică a Cehiei spre Rusia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: