Redactia.ro
Home » Știri » Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul PRO TV, a murit într-un accident de elicopter în Alaska

Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul PRO TV, a murit într-un accident de elicopter în Alaska

 Miliardarul ceh Petr Kellner, propietarul PROTV, a murit sâmbătă, după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit lângă un ghețar din Alaska. Alte patru persoane care se aflau la bord au decedat: doi ghizi, pilotul elicopterului și un turist.

Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul PRO TV, a murit într-un accident de elicopter în Alaska

Petr Kellner, propietarul PROTV, s-a stins din viață, în urma unui accident aviatic. Elicopterul în care se afla omul de afaceri s-a prăbușit, sâmbătă, lângă un ghețar din Alaska. Doi ghizi, pilotul elicopterului și un turist sunt alți patru morți ai tragediei.  Doar o singură victimă a supraviețuit, dar se află în stare gravă la spital. Petr Kellner avea 56 de ani și era considerat cea mai bogată persoană din Cehia, potrivit G4media.

În momentul accidentului, Petr Kellner se afla într-o excursie. După ce mai multe resturi ale elicopterului au fost observate în zona Ghețarului Knik, au fost alertate autoritățile. Omul de afaceri ceh era practica de multă vreme schiatul  pe ghețar. Sportul este unul destul de costisitor, având în vedere că presupune aterizarea dintr-un elicopter special adaptat, pentru a coborî pe zăpada neatinsă de nimeni până atunci. O astfel de experiență ajunge la aproximativ 15.000 de dolari de persoană.

S-a demarat o anchetă pentru a se afla cu exactitate circumstanțele accidentului aviatic.

Averea lui Petr Kellner. Locul 73 în topul celor mai bogați oameni la nivel mondial

Potrivit ultimului top realizat de Forbes, Kellner se clasează pe locul 73 în topul miliardarilor la nivel mondial,  cu o avere estimată la 15,5 miliarde de dolari.  Kellner are legături extrem de strânse cu piața rusă, dar și cu China, potrivit presei locale și internaționale.  Miliardarul controlează grupul ceh PPF Group, care a cumpărat de la gigantul american AT&T pachetul majoritar de acțiuni al Central European Media Enterprises (CME), compania – mamă a Pro TV.De altfel, deține controlul și asupra Home Credit (credite non-bancare), Sotio (biotehnologie), O2 Cehia (telecom), Polymetal International (minerit, metale rare), Skoda Transportation (inginerie, construcție de locomotive și mijloace de transport în comun), PPF Banka (bancă), PPF Real Estate Holding (investiții imobiliare), RAV Agro (agricultură).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: