Redactia.ro
Home » Știri » Cine nu mai poate tăia mielul de Paște? S-a creat o mare confuzie din cauza autorităților

Cine nu mai poate tăia mielul de Paște? S-a creat o mare confuzie din cauza autorităților

Cine nu mai poate tăia mielul de Paște? S-a creat o mare confuzie din cauza autorităților

Autoritățile din Târgu Mureș au public un anunț care a creat confuzie. Reprezentanții instituției au creat o conexiune de cauză-efect între incidența de 3 la 1.000 de locuitori și sacrificarea mieilor cu ocazia sărbătorilor pascale.

Cine nu mai poate tăia mielul de Paște

Primăriei municipiului Târgu Mureș a postat un anunț pe pagina de Facebook, în datat de 30 martie, iar acesta a creat confuzie în rândul oamenilor. Se pare reprezentanții instituției spun că există o conexiune de cauză-efect între incidența de 3 la 1.000 de locuitori și sacrificarea mieilor cu ocazia sărbătorilor pascale.

”Municipiului Târgu Mureș este, din nou, în scenariu roșu. Având în vedere faptul că, de luni, 29 martie, Municipiul Târgu Mureș este în scenariul roșu, având o incidență de peste 3/1.000 de locuitori, au fost impuse mai multe restricții. Astfel, sacrificarea mieilor în perioada premergătoare sărbătorilor pascale este interzisă. Pentru persoanele care doresc să achiziționeze carne, acestea o pot face de la magazinele și abatoarele acreditate”, au transmis reprezentanții Primăriei, conform comunicatului.

Imediat după ce problema a fost pusă, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Mureș, dr. Kincses Sandor, a declarat pentru cotidianul Zi de Zi că anunțul se referă doar la punctul temporar de sacrificare al mieilor din Piața Cuza Vodă, care oricum era la limita legalității, conform legislației europene.

Astfel că, cei care doresc să sacrifice acasă un miel de Paște nu se vor trezi cu Poliția la ușă, deși e puțin mai complicat să faci gestul respectiv într-un apartament din oraș.

”Sacrificarea mieilor nu este interzisă. Este vorba doar despre acele centre temporare de sacrificare. Erau două amenajate la noi în județ (Mureș – n.r.). Una era în Piața Cuza Vodă și una în Sighișoara. Sunt niște derogări pe care Uniunea (Europeană – n.r.) nu le vede cu ochi buni. La noi, sunt făcute pentru a crește popularitatea politică. Acelea erau la limita legalității și întotdeauna aveam probleme organizatorice cu ele (cu centrele temporare de sacrificare – n.r.).

Momentan, nu este recomandat să strângi atâția oameni în piață, dintre care unii nu respectă regulile de distanțare fizică. În plus, majoritatea colegilor (de la DSVSA Mureș – n.r.) sunt implicați în cazuri de focare de pestă, deci nici nu prea avem personal pe care să îl trimitem în acele locuri. Aceste centre de sacrificare temporare erau organizate doar în perioada Sărbătorilor Pascale. Acum nimeni nu își asumă îngrămădeala și nerespectarea regulilor. La nivelul județului noi avem șapte abatoare unde se sacrifică. Miei se găsesc în fiecare magazin de specialitate, deci nu este o problemă”, a punctat directorul DSVSA Mureș.

Ce restricții vor fi în noaptea de Paște

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anunțat ce vor face românii în noaptea de Paște. Conform acestuia, se va încerca aplicarea a cât mai puține restricții, cu toate că nu a precizat despre ce ar fi vorba.

Totodată, ministrul a declarat că Guvernul a avut o discuție cu Biserica Ortodoxă Română, cu privire la slujbele de Paște din țară, dar fără a oferi mai multe detalii. Mai multe informați vor fi anunțate pe data de 14 aprilie, când va fi prelungită și starea de alertă pentru o perioadă de 30 de zile.

”A fost relativ clar, sperăm cu toții ca în noaptea de Înviere să aibă cât mai puține măsuri de protecție. Vă rog, nu le mai spuneți restricții, nu vrea nimeni să impună restricții, sunt măsuri de protecție a oamenilor. Dacă eu respect o măsură, o respect în primul rând să mă protejez pe mine și pe ai mei. Nu vrea nimeni să impună niște restricții!”, a declarat Vlad Voiculescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: