Redactia.ro
Home » Știri » Restricţii ridicate pentru Paștele catolic. Credincioșii vor merge la slujba de Înviere

Restricţii ridicate pentru Paștele catolic. Credincioșii vor merge la slujba de Înviere

Au fost ridicate restricțiile pentru acest weekend. În noaptea de 3 spre 4 aprilie se va permite circulația după ora 20:00, până la ora 2:00, deorece are loc slujba de Înviere a Paștelui Catolic. Credincioșii se vor putea deplasa fără declarație pe propria răspundere în acest interval.

Restricţii ridicate pentru Paștele catolic. Credincioșii vor merge la slujba de Înviere

Autoritățile vor ridica restricțiile de circulație pentru români, în acest weekend. Se va permite deplasarea, în noaptea de 3 spre 4 aprilie, și după ora 20:00, până la ora 2:00, deoarece catolicii vor trebui să meargă la slujba de Înviere.

„În noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulaţia persoanelor în intervalul orar 20,00 – 2,00 pentru a permite credincioşilor să participe la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui Catolic. Purtarea măştii de protecţie în mod corect, acoperind gura şi nasul, rămâne obligatorie în spaţiile publice, inclusiv în locaşurile de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI, la Centrul Naţional de Conducere Integrată.

Nu este permis accesul la slubă a credincioșilor cu simptome de Covid

De asemenea, după nu se va permite accesul la slubă a credincioșilor care prezintă simptome de coronavirus.

„Facem din nou apel la responsabilitate și la maturitate pentru a înțelege că toate măsurile dispuse de autorități pentru a preveni răspândirea virusului trebuie respectate pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jur”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al MAI.

Celelalte restricții rămân valabile

Chiar dacă se va permite deplasarea după 20.00, celelalte restricții rămân valabile, transmite Jandarmeria Română într-un comunicat.Totodată, pentru a se asigura de buna desfășurare a slujbei, peste 5.000 de pompieri vor fi la dispoziție, în toată țară, ca să intervină în caz de urgențe. Alți peste 4.200 de polițiști de frontieră vor fi și ei la datorie. Vor acționa îm acesy weekend peste  10.000 de polițiști, dar și peste 4.000 de jandarmi.

„Este primul week-end al vacanței școlare, așa că atenția noastră va fi direcționată către zonele turistice, pentru siguranța cetățenilor: și cea fizică, și cea sanitară. Iată de ce, în aceste zone am mărit numărul de patrule, peste 300 de jandarmi fiind angrenați în această misiune”, precizează Jandarmeria.

Mâine (4 aprilie-n.r) va fi prima zi a Paștelui catolic. La slujba de Înviere din această seară, se vor purta măști de protecție și se va respecta distanțarea socială.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: