Redactia.ro
Home » Știri » Raed Arafat, despre cererile protestatarilor. Șeful DSU anunță că restricțiile nu se vor anula

Raed Arafat, despre cererile protestatarilor. Șeful DSU anunță că restricțiile nu se vor anula

GALERIE FOTO (2) Raed Arafat, despre cererile protestatarilor

Raed Arafat, despre cererile protestatarilor. De cinci zile, oameni din toate colțurile țării ies în stradă pentru a protesta împotriva noilor restricții impuse de autorități. Românii își doresc ca toate măsurile să fie relaxate și să revină totul la normal. Referitor la acest lucru, Raed Arafat a făcut declarații surprinzătoare. Șeful DSU anunță că nu se vor anula restricțiile din cauza protestelor.

Raed Arafat, despre cererile protestatarilor. Șeful DSU anunță că restricțiile nu se vor anula

Raed Arafat, despre cererile protestatarilor. Românii sunt nemulțumiți de măsurile impuse de autorități din cauza numărului mare de infectări cu noul COVID19, așa că au ieșit în stradă. De cinci zile, oameni din aproape toate județele din țară, au protestat pentru demiterea lui Arafat, dar și împotriva noilor restricții.

Proteste in tara

În urma protestelor, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență precizează că nu vor relaxa măsurile din cauza protestatarilor. „Nu s-a pus problema să relaxăm din cauza protestelor. Proteste au fost și în alte țări și ați văzut că și în celelalte țări măsurile lor au continuat. Este de înțeles de ce protestează o parte din lume. Este acest sentiment că nu mai putem, că nu mai merge, că de ce măsurile continuă și nu s-a rezolvat problema.E foarte greu să explici oamenilor comportamentul unor astfel de patogeni, cum se comportă, cum este situația„, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat susține că multă lume așteaptă să se vaccineze și care înțelege situația, dar care respectă regulile. „Adică noi nu putem să vedem numai o voce care acum vine și îți spune: „să nu luați măsuri, că nu mai vrem măsuri, că noi nu mai vrem, nu mai vrem mască, nu mai vrem nimic”, și să neglijăm faptul că e foarte multă lume care știe care e situația, care așteaptă să se vaccineze, care dorește să iasă din această situație, dar făcând-o, să zicem, conform recomandărilor sanitare și care o să vină să ne întrebe: „de ce nu ați făcut nimic să preveniți situația la care am ajuns?„, a mai spus secretarul de stat.

Bucureștenii au ieșit în stradă

Oamenii din Capitală au ieșit în stradă joi seara, menționând că nu își mai doresc restricții și nici ca libertarea lor să fie limitată. Au fost mai puține persoane decât zilele trecute, tineri, adulți și bătrâni și-au cerut drepturile cetățenești. Au fost oameni care au venit cu drapel național, alții au refuzat să poarte masca de protecție, deși au fost avertizați de jandarmii care i-au urmărit la fiecare pas.

Și președintele Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj românilor, în urma protestelor din ultimele zile. Conform acestuia, virusul nu dispare cu violență și manifestări, ci prin vaccinarea cât mai multor oameni. ”Virusul care ne-a afectat dramatic existența în ultimul an nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente. În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze și astfel campania de vaccinare poate fi accelerată.Mulți dintre noi au pierdut pe cineva drag, alții au suferit profund în urma infectării cu acest virus. Costurile sociale și economice au fost și continuă să fie uriașe„, a mai spus președintele Klaus Iohannis”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: