Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, mesaj pentru protestatari: ”Ura şi violenţa nu duc la rezultate constructive”

Klaus Iohannis, mesaj pentru protestatari: ”Ura şi violenţa nu duc la rezultate constructive”

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis reacționează în urma protestelor care au avut loc în ultimele zile. Președintele condamnă manifestațiile și le cataloghează ca fiind în scop politic.

Klaus Iohannis, mesaj pentru protestatari: ”Ura şi violenţa nu duc la rezultate constructive”

Șeful statului condamnă protestele care au avut loc în ultimele zile, împotriva restricțiilor. Printr-un comunicat de presă, Klaus Iohannis a transmis că sunt de neacceptate manifestările violente împotriva unor restricții, care au fost date în scopul protejării oamenilor.

”România este o democraţie funcţională şi matură, în care libera exprimare a opiniilor este garantată. Libertatea de gândire nu poate fi îngrădită, toţi avem dreptul la opinie şi dreptul să ne-o putem exprima public. Acesta este un principiu nenegociabil şi fundamentul unei societăţi libere.Demonstraţiile şi protestele sunt fireşti, legitime şi fac parte din structura oricărei democraţii funcţionale. Intolerabile şi complet de neacceptat sunt manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate acestea ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viaţa şi sănătatea tuturor. Inclusiv ale celor care protestează şi neagă efectele dramatice ale unei pandemii care a îmbolnăvit peste o sută de milioane de oameni şi a răpus milioane de suflete la nivel global.Condamn cu fermitate orice încercare de a captura politic protestele pentru a le transforma în vectori de propagare a urii, xenofobiei şi antisemitismului. Politicienii, indiferent de partidul din care provin, au o responsabilitate uriaşă în aceste momente dificile pentru ţara noastră”, a declarat Klaus Iohannis, printr-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, Klaus Iohannis consideră toxice și nocive comportamentele din timpul protestelor. Șeful statului precizează că prin ură și violență nu se va ajunge la un rezultat constructiv pentru țară și a punctat faptul că înțelege nemulțumirile românilor având în vedere pandemia.

„Violenţa, instigarea la nerespectarea legii, la comportamente care pun în pericol viaţa românilor, extremismele de orice fel promovate în numele dreptului la liberă exprimare sunt toxice şi nocive. Ura şi violenţa nu duc niciodată la rezultate constructive pentru societate şi, în mod cert, aceste comportamente reprobabile nu reprezintă România. Ţara noastră a reuşit până acum să depăşească toate aşa-numitele valuri ale pandemiei tocmai pentru că cetăţenii, în marea lor majoritate, au înţeles necesitatea măsurilor, le acceptă, le respectă şi le mulţumesc pentru asta. În acelaşi timp, fricile, temerile şi nemulţumirile românilor, în această perioadă extrem de dificilă, sunt fireşti şi îndreptăţite”, mai este precizat în comunicat.

Klaus Iohannis: ”Virusul nu are culoare politică”

Klaus Iohannis a mai transmis că măsurile luate în ultima vreme sunt pentru stoparea răspândirii virusului. Totodată, potrivit șefului statului, acestea împreună cu vaccinarea vor duce la combaterea SARS-COV2.

 ”(…) Nu există altă alternativă pentru a stopa o creştere galopantă a numărului de îmbolnăviri, care ar duce la blocarea sistemului sanitar, cu consecinţe dintre cele mai dramatice. Virusul nu are culoare politică, nici opinii. Acţionează fără discernământ şi infectează oamenii indiferent dacă aceştia cred sau nu în existenţa sa.De aceea această pandemie este atât de periculoasă, pentru că toată lumea este expusă infectării, iar cei mai vulnerabili dintre noi riscă să facă forme extrem de grave. Dar nimeni nu este complet ferit în faţa COVID-19, nici măcar tinerii. Singurele căi prin care vom stopa această pandemie sunt, pe de o parte, restricţiile menite să stopeze mobilitatea şi aglomerările umane iar, pe de altă parte, vaccinarea”, a mai adăugat Iohannis.

Iohannis: ”Autoritățile trebuie să dialogheze mai mult cu oamenii”

Președintele dă asigurări că vaccinarea decurge bine și a este de părere că autoritățile trebuie să explice mai bine de ce s-au implementat noi măsuri.

”Vestea bună este că, în România, campania de vaccinare este bine organizată şi accelerează în fiecare zi (…) „În acelaşi timp, autorităţile responsabile cu gestionarea pandemiei trebuie să facă mai mult, să dialogheze mai mult cu oamenii, să le explice de ce au fost implementate unele măsuri, care este eficienţa şi eficacitatea lor, ce sperăm să se întâmple şi, mai ales, să le ofere milioanelor de români care respectă măsurile”, a conchis Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: