Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis a făcut primele declarații despre sărbătorile de Paște! Toți credincioșii trebuie să știe acest lucru.

Klaus Iohannis a făcut primele declarații despre sărbătorile de Paște! Toți credincioșii trebuie să știe acest lucru.

Klaus Iohannis a făcut primele declarații despre sărbătorile de Paște! Toți credincioșii trebuie să știe acest lucru.

Românii vor să știe cum se vor desfășura în acest an sărbătorile de Paște. Klaus Iohannis dă răspunsul mult așteptat! În conferința de presă susținută, șeful statului a vorbit și despre măsurile care vor fi adoptate în Capitală.

Klaus Iohannis a făcut primele declarații despre sărbătorile de Paște

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus crește de la o zi la alta, iar decesele înregistrează record după record, astfel că, românii se întreabă cum se vor desfășura sărbătorile de Paște din acest an.

Klaus Iohannis a susținut o conferința de presă în care a discutat despre măsurile care vor fi adoptate în Capitală, dar mai ales, despre mersul la biserică de Învierea Domnului. Șeful statului susține că își dorește nespus de mult ca pandemia de coronavirus să fie bine gestionată, pentru ca românii să meargă liniștiți la biserică.

Mai mult, Klaus Iohannis a ținut să precizeze că nu-și dorește să îngrădească nimănui accesul la biserică, dar mai ales, că trebuie găsită o cale pentru ca acest lucru să fie posibil fără a pune în pericol viața nimănui.

”Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt sfintele sărbători de Paște, oamenii vor să meargă la biserica și trebuie să găsim calea ca să poată merge la biserică”, a declarat Klaus Iohannis.

Petrecerea sărbătorilor în cadrul familiei este posibilă. Pentru ca situația să fie gestinată corect, dar mai ales, pentru ca numărul cazurilor de infectare să nu crească până peste măsură după sărbătorile de Paște, Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă și îi roagă de români să respecte cu sființenie măsurile impuse de către autorități, să evite aglomerația și, cel mai important, să poarte corespunzător masca de protecție.

”Anul acesta sărbătorile sunt la o distanță mare (Paștele catolic față de cel ortodox – n.r.). Acum în 4 aprilie vor sărbătorii catolicii, reformații, iar la începutul lunii mai vor sărbători creștinii ortodocși. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în așa fel încât lumea să poată să meargă și la biserica, să se întâlnească, sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia fără să avem petreceri cu multe persoane”, a mai spus președintele României.

Ce spune Klaus Iohannis despre o posibilă carantină

Cât despre o carantinare în București, Iohannis a exclus din prima această variantă. Șeful statului a declarat că o carantină generală nu va da rezultate și că situația stă, de fapt, în mâinile românilor.

”Am discutat cu premierul, cu miniștrii, cu alți oficiali din UE. În acest week-end vom avea o discuție în format on-line, dar deciziile se iau în funcție de fiecare țară. Noi nu ne dorim o carantină generală, nu va da rezultate. Situația este diferită de la o localitate la alta, de aceea nu este nevoie de o carantinare generală. Ceea ce este foarte important și pot să vă spun că o să fiu foarte ferm în Consiliu: trebuie să accelerăm vaccinarea și trebuie să luăm toate măsurile pentru a crește viteza de vaccinare”, a adăugat șeful statului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: