Redactia.ro
Home » Știri » Cine sunt românii care primesc până la 10.000 de lei de la stat. Trebuie să îndeplinești doar câteva condiții

Cine sunt românii care primesc până la 10.000 de lei de la stat. Trebuie să îndeplinești doar câteva condiții

Românii care pot beneficia de un sprijin financiar consistent de până la 10.000 de lei din partea statului trebuie să îndeplinească anumite condiții specifice. Această inițiativă a Guvernului României vizează în primul rând tinerii care se angajează și este menită să facă față crizei forței de muncă din țară.

Ce criterii trebuie să îndeplinească

Stimulentul financiar este acordat celor care îndeplinesc criteriile stabilite, iar sumele pot ajunge chiar și la 12.000 de lei, în funcție de circumstanțe. Printre principalele condiții pe care trebuie să le respecte cei care doresc să beneficieze de acest sprijin se numără:

  1. Angajarea în România: Tinerii trebuie să se angajeze în România, iar cei care își schimbă orașul pentru un loc de muncă pot primi chiar și 12.000 de lei. O condiție importantă este să petreacă cel puțin un an la acel loc de muncă pentru a primi toți banii.
  2. Absolvenții care se angajează: Cei care au absolvit și se află în șomaj, dar își găsesc un loc de muncă, pot primi un bonus de aproape 2.000 de lei.
  3. Stabilitatea la locul de muncă: Tinerii care nu sunt în șomaj și își găsesc un loc de muncă pot obține 1.000 de lei, cu condiția să rămână cel puțin trei luni la acel loc de muncă.

4. Absolvenții care se angajează rapid: Cei care își găsesc loc de muncă în maxim 60 de zile de la absolvire pot primi aproape 1.800 lei.

Banii nu sunt acordați în întregime odată, ci în două tranșe: jumătate din sumă la momentul angajării, iar restul după un an, pentru a asigura respectarea condițiilor impuse.

Cum sunt acordați banii

Guvernul a mai propus și o primă de încadrare de 55 lei/zi, timp de un an. Această regulă se aplică celor care găsesc de muncă la minimum 15 km de casă. Pe de altă parte, mai există și o primă de relocare de 900 de lei pe lună. Aceasta este acordată doar în cazul în care jobul se află la o distanță mai mare de 50 de km de casă.

Pentru a solicita acești bani, tinerii trebuie să depună o cerere și să fie înregistrati în evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Totodată, există și alte stimulente financiare propuse de Guvern, cum ar fi prima de încadrare sau prima de relocare, destinate celor care se angajează la distanțe considerabile de locuința lor.

Pe lângă sprijinul financiar destinat angajării, Guvernul României a introdus și sistemul de vouchere sociale. Acestea constau în sume de bani acordate o dată la două luni persoanelor vulnerabile sau cu venituri reduse, pentru a le ajuta în acoperirea unor cheltuieli de bază.

Tot în cadrul măsurilor de sprijin social, anumiți elevi și familiile vulnerabile au primit sprijin financiar lunar sau anual din partea statului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: