Redactia.ro
Home » Homepage » Cine sunt vinovații tragediei de la internatul din Odorheiu Secuiesc?! Raed Arafat face primele declarații

Cine sunt vinovații tragediei de la internatul din Odorheiu Secuiesc?! Raed Arafat face primele declarații

Raed Arafat vorbește despre tragedia de la Odorhiu Secuiesc.

O adevărată tragedie a lovit Odorheiu Secuiesc luni după-amiază, când un zid al internatului Liceului Tamási Áron s-a prăbușit neașteptat, soldându-se cu pierderea unui tânăr de doar 18 ani. În ciuda eforturilor echipei de intervenție, David, ultimul salvat dintre ruine, a încetat din viață la scurt timp după ce a fost scos la suprafață.

Cum s-a întâmplat tragedia din Mureș

La scurt timp după prăbușirea zidului internatului, patru tineri au fost extrasi dintre ruine de către echipele de salvare.

Medicii au reușit să resusciteze doi dintre supraviețuitori, dar, din nefericire, eforturile lor în cazul lui David s-au dovedit zadarnice, iar inima acestuia a încetat să mai bată.
Transportul celor trei tineri supraviețuitori către Spitalul din Târgu Mureș este în așteptarea unei unități mobile de terapie-intensivă, dată fiind absența condițiilor de zbor pentru transferul cu elicopterul.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, declarase că situația băiatului resuscitat era în așteptare, cu speranța că acesta va fi salvat. Totodată, se analizează riscul extinderii prăbușirii la restul clădirii, iar specialiștii vor investiga cauzele incidentului.

Ce a transmis Raed Arafat în legătură prăbușirea zidului internatului

„Este acum în așteptarea unității mobile de terapie-intensivă. Va fi mutată la Târgu Mureș, nefiind condiții de zbor pentru a fi efectuată mutarea cu elicopterul. Așteptăm concluzia cu băiețelul pe care sper că vor reuși să-l resusciteze. Nu știu dacă prăbușirea se va extinde și la restul clădirii. Acolo se va investiga de către specialiști”, a declarat Raed Arafat.

Comunitatea locală este profund șocată de tragicul eveniment, iar gândurile și condoleanțele se îndreaptă către familia și prietenii tânărului David, ale cărui vise și speranțe au fost curmat prematur în această tragedie neașteptată.

„Clădirea nu a aparţine Primăriei, clădirea aparţine Bisericii Catolice, deci este domeniu privat. Nu am de unde să ştiu dacă, în momentul de faţă are toate avizele”, a declarat Noemi Zorgo, purtător de cuvânt Primăria Odorheiul Secuiesc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: