Redactia.ro
Home » Coronavirus » Cine trebuie să se testeze pentru COVID-19. INSP a actualizat lista

Cine trebuie să se testeze pentru COVID-19. INSP a actualizat lista

GALERIE FOTO (2)

Pandemia de coronavirus este departe de a se fi terminat, astfel că românii trebuie să se testeze în continuare pentru a vedea. Iată cine trebuie să se testeze pentru a afla dacă este infectat cu noul virus. Institutul de Sănătate Publică a transmis cine face parte din cele 14 categorii de persoane care trebuie să se testeze.

Cine trebuie să se testeze de COVID-19. INSP a întocmit lista actualizată

O persoană care este suspectă de infecția cu coronavirus este aceea care a avut simptome specifice, cum sunt febra, tusea, dispneea, durerile de cap, grețurile, astenia, dureri de gât, vărsături dar și orice persoană care are pneumonie sau bronhopneumonie.

Testarea pentru noul coronavirus trebuie să o facă persoane din următoarele categorii sociale, pentru că așa recomandă specialiștii. Iată ce conține lista oficială a Institutului Național de Sănătate Publică, de care trebuie neapărat să ținem cont.

  1. Trebuie testate persoanele simptomatice, iar aici sunt incluși medicii și personalul auxiliar.
  2. Acele persoane care au avut un test pozitiv la testul pentru antigenul SARS-CoV-2;
  3. Persoanele care au intrat în contact direct cu simptomatici care au fost confirmați cu COVID-19.
  4. Pacienții care urmează să fie supuși unei proceduri de transplant, dar și cei care donează organe, tesuturi și celule stem hematopoietice. Testele trebuie făcute, desigur, înainte. Totodată, tot în această categirie intră și cei care au făcut deja transplant organe, ţesuturi şi celule stem hematopoietice aflaţi în tratament imunosupresor, înainte de a se interna, de fiecare dată. Trebuie făcute două teste la un interval de 24 de ore.
  5. Trebuie testate și echipele medicale care urmează să preleveze organele ce vor fi transplantate. Acesta trebuie făcut la 2 săptămâni.
  6. Pacienții ce nu au simptome, dar au imunosupresie, din cauza bolii. Termenul de imunosupresie face referirie la chemoterapia citotoxică, agenţi biologici cu acţiune prelungită, imunoterapie celulară şi doze mari de glucocorticoizi

Ce oameni trebuie să se testeze pentru COVID

  1. Pacienţi oncologici asimptomatici aflaţi în curs de chimioterapie şi/sau radioterapie, pacienţi oncologici asimptomatici aflaţi în curs de chimioterapie – cu maximum 48 de ore inainte de fiecare cura, respectiv de fiecare prezentare la spital pentru monitorizare; pacienţi oncologici asimptomatici aflaţi în curs de radioterapie – înainte de prima şedinţă şi apoi la 14 zile, până la terminarea curei;
  2. Pacienţi oncologici asimptomatici înainte de intervenţii operatorii sau manevre invazive, cu maxim 48 de ore înaintea intervenţiei/manoperei.

În cazul pacienţilor copii cu probleme oncologice sau care au nevoie de intervenţie chirurgicală, care se internează cu însoţitor, se testează şi însoţitorul.

  1. Pacienti hemodializaţi asimptomatici – de două ori pe lună. Pacienţi hemodializaţi asimptomatici contacţi cu caz confirmat, două testări la 6-7 zile interval între ele;
  2. Pacienţi hemodializaţi simptomatici;
  3. Persoane instituţionalizate asimptomatice – de două ori pe lună;
  4. Personalul de îngrijire din centre rezidenţiale – săptămânal;
  5. Gravidele asimptomatice care se află în carantină / izolare la domiciliu sau au fost contact direct cu un caz confirmat – în ziua 14, dacă nu au devenit simptomatice;
  6. Personal medico-sanitar si auxiliar asimptomatic contact direct cu caz confirmat, în a 6-7 zi de la ultimul contact posibil infectant.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: