Redactia.ro
Home » Știri » Cine va fi primar la Deveselu după ce alegătorii au votat o persoană decedată. Ce au făcut după aflarea rezultatelor la vot

Cine va fi primar la Deveselu după ce alegătorii au votat o persoană decedată. Ce au făcut după aflarea rezultatelor la vot

Cine va fi primar la Deveselu după ce alegătorii au votat o persoană decedată

Situație nemaiîntâlnită la alegerile locale. Oamenii comunei Desevelu au decis că primarul Ion Aliman, mort în 17 septembrie, din cauza coronavirusului, să câștige alegerilor locale din 2020. Rezultatul a surprins toată țara. După ce a fost declarat câștigător, oamenii din comună au mers cu lumânări la mormântul acestuia.

Primarul mort la Deveselu a câștigat alegerile locale. Cum a fost posibil

În urma alegerilor locale, localnicii comunei Desevelu au decis ca primarul care a murit în urmă cu două săptămâni să ocupe în continuarea funcția de edil. Primarul comunei Desevelu, din Olt, Ion Aliman, candidat PSD a murit pe 17 septembrie din cauza infecției cu coronavirus. Acesta a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 pe 14 septembrie, fiind internat la Spitalul suport COVID din Caracal. La scurt timp, starea sa de sănătate s-a agravat, fiind transferat la Spitalul Colentina din Capitală, iar pe 17 septembrie a murit.

Deoarece acesta a murit în timpul campaniei electorale, bărbatul nu a mai putut fi scos de pe listele de vot. Astfel, că oamenii din comună au decis, duminică ca Ion Aliman, să fie ales primar. Ion Aliman, în vârstă de 57 de ani candida pentru al treilea mandat la Primăria Deveselu, iar comuna s-a dezvoltat în mandatele lui.

Cine va fi primar la Deveselu

Localnicii comunei Deveselu erau atât de mulțumiți de primarul lor, încât, au decis să-l voteze chiar dacă acesta decedase în urmă cu două săptămâni. ”A fost pentru noi un primar adevărat, a ţinut cu comună, a respectat toate legile, a ţinut şi cu noi şi cu Comanca. A fost un primar, cred că nu mai vedem niciodată aşa primar, spune un localnic.

Duminică, peste tot în comună localnicii au lipit fotografii cu chipul edilului. Câțiva localnici au declarat că această situație le-ar putea aduce faima. După aflarea rezultatelor, localnicii au mers îndurerați la mormântul celui care le-a fost primar în ultimii opt ani.

Aceștia au aprins lumânări la mormântul edilului și au declarat că așteaptă ca în locul lui să vină la conducerea o persoană la fel de bună cum era acesta. În comuna Deveselu se vor organiza alegeri parțiale, iar până atunci viceprimarul social-democrat va ocupa funcția de primar interimar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: