Redactia.ro
Home » Știri » Ciuperca din locuință care dăunează grav sănătății. E des întâlnită în locuințele închiriate

Ciuperca din locuință care dăunează grav sănătății. E des întâlnită în locuințele închiriate

Ciuperca din locuință care dăunează grav sănătății. E des întâlnită în locuințele închiriate

Ciuperca din locuință care dăunează grav sănătății umane. E des întâlnită în casele și apartamentele închiriate, în special. Iată despre ce este vorba. În Marea Britanie, un copil de doi ani a murit după ce a crescut într-o astfel de casă unde exista ciuperca peste tot în încăperile ei.

Ciuperca din locuință care dăunează grav sănătății. E des întâlnită în locuințele închiriate

În Marea Britanie, autoritățile au tras un semnal de alarmă important după ce un băiețel de doi ani a murit din cauza unei infecții respiratorii cauzate de mucegaiul negru, un tip de ciupercă extrem de nociv, care trăiește și se dezvoltă în principal într-un mediu umed și cald, asemenea celorlalte mucegaiuri.

Băiatul, pe numele lui Awaab Ishak, și părinții lui locuiau într-un apartament închiriat „plin de astfel de mucegai”, a relatat BBC. Mama a declarat că familia ei a ajuns să folosească „inhalatoare” deoarece mucegaiul era „peste tot”. Și nu numai ei s-ar fi confruntat cu această problemă, ci și alți locatari.

Copilul a murit în decembrie 2020 după ce a fost expus încă de la naștere la mucegai în casa unde stătea.

Ciuperca din locuință care dăunează grav sănătății. E des întâlnită în locuințele închiriate
Foto: preluare BBC

Mucegaiurile sunt ciuperci microscopice saprofite sau parazite, sub formă de filamente, care se înmulțesc prin spori. Sunt mai multe tipuri și le putem recunoaște pentru că sunt acele tipuri de pete de pe tavan și de pe pereți, și nu numai, în special în locuințele unde există umiditate și se formează condens. Condensul este factorul care duce la apariția mucegaiului negru, care e mai nociv decât alte tipuri de mucegai.

Mucegaiul negru, un tip de ciupercă de culoare inchisă, verde sau neagră, poate provoca toxine dăunătoare sănătății și provoca o serie de semne si simptome. Poate să crească pe glet, pe lemn, pe materiale textile sau chiar pe praful din casă. Această problemă este mult mai gravă în casele închiriate decât în cele în care locuiesc chiar proprietarii, conform This is Money. Persoanele cu boli pulmonare sau imunodeprimate tind să aibă un risc mai mare de a experimenta aceste simptome.

Semne și simptome

Simptomele ce apar în urma expunerii la mucegaiul negru sunt:

• Tuse;
• Respiratie șuieratoare;
• Nas înfundat;
• Roșeata (eritem) oculară;
• Prurit al pielii sau al ochilor;
• Durere in gât;
• Epistaxis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: