Redactia.ro
Home » Homepage » Clasarea dosarului Siutghiol, la cinci ani de la catastrofă. Ce explicație au dat procurorii

Clasarea dosarului Siutghiol, la cinci ani de la catastrofă. Ce explicație au dat procurorii

Clasarea dosarului Siutghiol, la cinci ani de la catastrofă. Ce explicație au dat procurorii

Clasarea dosarului Siutghiol, la cinci ani de la catastrofă. Ce explicație au dat procurorii. Procurorii Parchetului General au decis clasarea dosarului Siutghiol, ce viza accidentul în urma căruia patru oameni au murit. Un elicopter SMURD s-a prăbușit în lacul Siutghiol, din județul Constanța.

Clasarea dosarului Siutghiol, la cinci ani de la catastrofă. Ce explicație au dat procurorii

Potrivit Mediafax, anchetatorii au decis clasarea dosarului pentru infracțiune de ucidere din culpă având în vedere cazul Siutghiol. Soluția de clasare a dosarului a fost luată încă din 12 aprilie.

Conform ordonanței întocmite de Secția Parchetelor Militare, s-a dispus clasarea cauzeu sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă, cu privire la acțiunile pilotului și copilotului elicopterului. Care au avut ca urmare decesul medicului Laura Vizireanu și al asistentei medicale Gabriela Camelia Harton.

Mai mult, s-a clasat cauza sub aspectul infracțiunii de ucidere din cuplă, cu privire la activitățile desfățurate de operatorii din cadrul BRAUDU 112 Constanța vizând preluarea apelurilor de urgență și alertarea structurilor specializate de intervenție.

Totodată, s-a dispus clasarea cauzei sub aspectul infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Elicopetrul SMURD prăbușit în Lacul Siutghiol

Pe 15 decembrie 2014, un elicopter SMURD cu patru persoane la bord, doi piloți și două cadre medicale ale SMURD Constanța s-a prăbușit în lacul Siutghiol. În urma accidentului, toți membrii echipajului au murit.

În momentul producerii accidentului, elicoptrul se întorcea dintr-o misiune aeromedicală, după ce transportase un pacient la Spitalul Județean Constanța.

Temperatura apei lacului Siutghiol, era de 2 grade în momentul prăbușirii elicopterului, iar supraviețuirea conștientă a victimelor ar fi putut fi de cel puțin 12 minute, iar supraviețuirea generală de 20 de minute, precizează MAI.

De asemenea,aeronava nu îndeplinea condițiile tehnice pentru a opera pe mare, nefiind dotată cxu pilot automat, și baliză pentru semnalizare în caz de accident aviatic pe mare.

Pilotul elicopterului, Petre Corneliu Cătuneanu, 47 de ani, era angajat al MAI de 10 ani. Acesta avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135.

Copilotul, comandor Ginel Crăcănel, 42 de ani, avea la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe acest tip de elicopter, fiind angajat al MAI de 7 ani. Medicul Laura Vizireanu de la SMURD Constanța avea 39 de ani, iar asistenta medicală Gabriela Harton avea 38 de ani.

Citeste si:Caz șocant în Capitală. Două femei au fost înjunghiate în plină zi. Atacatorul este israelian

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: