Redactia.ro
Home » Știri » Clienții Băncii Transilvania sunt în pericol să rămână fără bani. Tot ce trebuie să afle pentru a evita un astfel de risc

Clienții Băncii Transilvania sunt în pericol să rămână fără bani. Tot ce trebuie să afle pentru a evita un astfel de risc

Avertisment pentru clienții băncii Transilvania.

Într-un anunț oficial care a stârnit îngrijorare printre milioane de clienți, Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, a atras atenția asupra riscurilor crescute de fraudă cu care se pot confrunta deținătorii de conturi. În lumina acestui fapt, instituția bancară a oferit o serie de recomandări esențiale pentru protecția datelor personale și financiare ale clienților săi.

Tot mai multe tentative de fraudă

Pe fondul unei creșteri alarmante a tentativelor de fraudă, inclusiv prin intermediul aplicațiilor false și a site-urilor web înșelătoare, Banca Transilvania își îndeamnă clienții să fie extrem de vigilenți. Modalitățile prin care infractorii cibernetică încearcă să acceseze informațiile personale și bancare sunt diverse și adesea sofisticate, ceea ce face dificilă identificarea unei tentative de fraudă.

Unul dintre scenariile frecvent întâlnite implică achiziționarea de produse de pe site-uri necunoscute sau puțin cunoscute, care la prima vedere par de încredere. În aceste cazuri, clienții pot fi păcăliți să plătească pentru bunuri care nu vor fi niciodată livrate, iar datele lor bancare devin accesibile celor rău intenționați. Pentru a preveni astfel de situații neplăcute, banca recomandă vigilență maximă și verificarea amănunțită a site-urilor și aplicațiilor prin care se efectuează tranzacții.

Mare grijă la aceste tipuri de fraudă

Banca Transilvania a enumerat, de asemenea, cele mai frecvente tipuri de fraudă întâlnite, printre care se numără:

Programe Remote Access (precum Any Desk): Acestea permit accesul neautorizat la datele din telefon sau computer, după ce utilizatorii sunt convinși să le instaleze de către persoane care se dau drept reprezentanți ai unor instituții de încredere.

Apelul telefonic (Spoofing): Infractorii folosesc numere de telefon care par a aparține băncii sau altor instituții oficiale, solicitând datele cardului sub diferite pretexte, cum ar fi aprobarea unui credit.

Deepfake: Sunt utilizate mesaje video difuzate pe rețelele sociale, unde personalități publice par să recomande anumite investiții, fără ca acestea să fie de fapt implicate.

„Programe Remote Access (precum Any Desk): persoanele sunt apelate telefonic de oameni rău intenționați, pentru a le convinge să își instaleze pe telefon aplicații precum Any Desk. Acestea oferă răufăcătorilor acces la toate datele din telefon.

Apelul telefonic (Spoofing): persoanele sunt sunate de pe numere de telefon care par a fi ale băncii/altor instituții, cu subiecte specifice (aprobarea unui credit, de exemplu) și solicită datele cardului, care, odată comunicate, deschid accesul răufăcătorilor la bani.

Deepfake: sunt mesaje video difuzate în social media, în care apar persoane – de obicei, cu notorietate – care recomandă anumite investiții, fără ca, în realitate, acestea să fie implicate în subiect”, sunt cele trei tipuri de fraudă evidențiate de Banca Transilvania.

În cazul în care clienții întâmpină situații suspecte sau sunt victime ale unei fraude, Banca Transilvania îi îndeamnă să contacteze imediat banca și să raporteze incidentul poliției. Există șanse ca banii să fie recuperați dacă se acționează rapid și eficient.

În contextul digitalizării accelerate și al creșterii numărului de tranzacții online, acest avertisment servește drept reamintire critică că siguranța financiară necesită vigilență constantă și o bună cunoaștere a metodelor prin care pot fi evitate capcanele cibernetice. Banca Transilvania își reiterează angajamentul de a asigura siguranța fondurilor și datelor personale ale clienților săi, oferindu-le instrumentele necesare pentru a naviga în siguranță în mediul online.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: