Redactia.ro
Home » Știri » Cod Galben de ninsori abundente în România. Ce zone sunt vizate

Cod Galben de ninsori abundente în România. Ce zone sunt vizate

Meteorologii au emis cod galben de ninsori. Iată care sunt zonele în care se așteaptă să se depună un strat consistent de zăpadă.

Meteorologii au emis luni o informare meteorologică și un cod galben pentru mare parte a țării, dat fiind faptul că în următorul interval ninsorile și ploile se vor extinde la nivelul României.

Potrivit informațiilor ANM, informarea meteorologică intră în vigoare luni seară,  6 decembrie, de la ora 22.00, și va fi în vigoare până miercuri, ora 18.00.

Cod Galben de ninsori abundente în România. Ce zone sunt vizate

În intervalul mai sus menționat, precipitațiile se vor extinde dinspre sud-vest și, treptat, vor cuprinde majoritatea regiunilor. Sunt prognozate cantități de precipitații ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse, în special în jumătatea de sud-est, 30…40 l/mp.

Meteorologii anunță că atât la deal, la munte și local în centrul, nordul și nord-estul țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță. În zonele sudice și sud-estice, vor predomina ploile.

Totodată, este așteptat să se formeze polei pe arii restrânse în Transilvania și Moldova.

Ninsori abundente în România

ANM anunță că, din a doua parte a zilei de marți, 7 decembrie, vântul se va intensifica în est, sud-est, în extremitatea de sud-vest și temporar în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45…55 km/h.

De marți dimineață, ora 6.00 intră în vigoare un cod galben de vânt și ninsori abundente. Va fi în vigoare până miercuri seară, la ora 18.00.

În intervalul mai sus menționat, în sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei precum și în zonele de munte vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare.

În aceste condiții, se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. Totodată, în zona montană înaltă, pe arii restrânse și în Moldova, sunt prognozate intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, care vor viscoli zăpada deja depusă.

Din dimineața zilei de miercuri, 8 decembrie,  aria precipitațiilor se va restrânge spre regiunile estice și sud-estice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: