Redactia.ro
Home » Știri » Cod Galben de ninsori în România, în vigoare în următoarele zile. Prognoza pentru Crăciun și Revelion, actualizată

Cod Galben de ninsori în România, în vigoare în următoarele zile. Prognoza pentru Crăciun și Revelion, actualizată

Nu scăpăm prea curând de vreme rea. Meteorologii au emis cod galben de ninsori în România, care va rămâne în vigoare în următoarele zile. Iată care zone sunt vizate de un strat consistent de zăpadă. De asemenea, a fost actualizată și prognoza pentru Crăciun și Revelion.

Iarna a început să își arate tot mai mult colții. Meteorologii au emis cod galben de ninsori și au revenit cu prognoza pentru Crăciun și Revelion.

Cod Galben de ninsori în România, în vigoare în următoarele zile

ANM a emis o nouă avertizare meteo în România. A intrat în vigoare încă de la primele ore ale zilei, pe 17 decembrie, un cod galben de ninsori, ce va fi valabil până pe 20 decembrie, ora 10:00.
Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov şi Covasna.

Va ninge local consistent, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, mai ales la altitudini de peste 1700 m. Vântul va prezenta temporar intensificări, cu rafale de peste 80…90 km/h. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul zonei montane, la intensități mai mici.

Prognoza pentru Crăciun și Revelion de la ANM

Meteorologii au actualizat și datele privind prognoza pentru vremea de Crăciun și de Revelion!
Iată ce temperaturi vor fi în România în intervalul 13 decembrie 2021 – 10 ianuarie 2022 și cum va fi vremea de Crăciun și Revelion, potrivit ultimelor date de la ANM.

În săptămâna 20 decembrie-27 decembrie 2021 va fi abatere a temperaturii medii săptămanale și climatologia de referință, adică perioada dintre anii 1993-2016.

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în zonele montane.
Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile estice, sudice și vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI
Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII
Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea sudică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo săptămâna 03.01.2022 – 10.01.2022

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI
Mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII
Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: