Redactia.ro
Home » Știri » Cod galben de vânt puternic vineri dimineață. Valabil în 27 de judeţe din România

Cod galben de vânt puternic vineri dimineață. Valabil în 27 de judeţe din România

Cod galben de vânt puternic vineri dimineață. Valabil în 27 de judeţe din România

Cod galben de vânt puternic în România, de vineri dimineață de la ora 8. Avertizarea ese valabilă în 27 de judeţe din România, în special în zona Transilvaniei.

Meteorologii au emis avertizări nowcasting Cod galben, valabile în Crişana şi Transilvania, în următoarele ore.

Meteorologii avertizează că acest cod galben de vânt va intra în vigoare de vineri dimineață la ora 8. Atenționarea meteo rămâne în vigoare până pe 1 februarie 2020, sâmbătă, ora 8.00.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului. Codul este valabil în zonele montane înalte din 27 de judeţe.

Conform prognozei, vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă. Acolo rafalele vor depăşi 80 – 100 km/h. Se vor înregistra și precipitații sub formă de ninsoare viscolită, ce determină scăderea vizibilităţii.

Cod galben de vânt puternic vineri dimineață

ANM anunță că în zonele atenționate sunt: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.

De asemenea, la altitudini de peste 1500 m vor predomina ninsorile. În majoritatea zonelor montane se înregistează precipitații mixte și depuneri de polei. Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, cu rafale în general de 50 – 55 km/h.

ANM precizează că se urmărește evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice. În funcție de acestea, va actualiza atenţionarea emisă joi.

Vineri, 31 ianuarie 2020, vremea se răcește semnificativ față de ultimele zile. Meteorologii anunță o scădere de câteva grade celsius, ale temperaturilor în toată țara. Specialiștii ANM anunță că în intervalul 31 ianuarie – 3 februarie precipitaţiile vor avea o probabilitate mai ridicată de apariţie şi local vor fi moderate cantitativ.

De altfel, în prima jumătate a lunii februarie, temperaturile vor fi anormal de calde. Singura diferență dintre acest sezon și cel de primăvară este că există posibilitatea de precipitații: ploi, lapoviță și ninsori. Acestea se vor întâlni însă în zone izolate și în cantități moderate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: