Redactia.ro
Home » Știri » Cod galben de vreme severă! Care sunt județele vizate

Cod galben de vreme severă! Care sunt județele vizate

Alertă de Cod galben şi Cod portocaliu de ploi în aproape toată țară! Ce județe sunt afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu câteva momente un cod galben de vreme severă pentru mai multe județe din țară! Vezi mai jos care vor fi zonele afectate și care este intervalul de valabilitate.

 Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben!

Astăzi,  Administrația Națională de Meteorologiea emis un cod galben de vreme severă care are un interval de vaalibitate cuprins între  10 iulie, ora 12:00 – 10 iulie, ora 22:00. Zonele vizate sunt Alba, Arad, Bior, Bistrița Năsăud, Cluj, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Sibiu, Sălaj, Timiș și Vâlcea. Fenomenele meteo vizate sunt instabilitate atmosferică temporar accentuată, averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină.

În intervalul menționat, în zona Carpaților Occidentali, sudul Banatului și sud-vestul Transilvaniei, precum și local în Carpații Meridionali și în nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul Banatului, Crișanei, Maramureșului, precum și în nordul și vestul Transilvaniei, dar pe arii mai restrânse.  Disconfortul termic se va menține ridicat, sâmbătă și duminică, pe alocuri în zonele de câmpie, iar la începutul săptâmânii viitoare va fi în intensificare și extindere. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie  va reveni cu informații.„, a fost mesajul transmis de specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Cum se manifestă vremea în intervalul de cod galben

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au lăsat câteva detalii privind modul în care situația meteo se va desfășura pe timpul unei avertizări de tip cod galben. Acești au explicat exact ce presupune acest tip de cod.

Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.„, a fost mesajul care descrie un cod galben conform celor de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: