Redactia.ro
Home » Știri » Cod galben în România! Avertizarea emisă de meteorologi pentru 26 de județe

Cod galben în România! Avertizarea emisă de meteorologi pentru 26 de județe

Anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi şi vijelii. Ce zone sunt afectate

Nu scăpăm de vreme rea! După câteva zile senine, revin veștile mai puțin plăcute pentru orice român. Meteorologii au emis o avertizare meteo cod galben pentru 26 de județe din țară.

Potrivit specialiștilor de la Administraţia Națională de Meteorologie, intră în vigoare o avertizare Cod galben de vreme extremă pentru 26 de județe.

Meteorologii au atras atenția că, miercuri – în intervalul orar 12.00 – 21.00, sunt prognozate fenomene extreme precum vijelii, ploi torențiale și grindină la munte, pentru 26 de județe.

Cod galben în România! Avertizare emisă de meteorologi pentru 26 de județe

Așadar, în cursul zilei de miercuri, între orele 12.00 – 21.00, la munte, în Banat, Crișana, Transilvania, nordul Munteniei și al Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp.

Meteorologii au anunțat care sunt județele unde este în vigoare codul galben, după cum urmează: Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Mureș, Neamț, Harghita, Bacău, Covasna, Brașov, Sibiu, Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea.

Însă fenomenele de vreme extremă sunt prognozate pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Vremea în București, miercuri

Cât despre vremea în Capitală, bucureștenii vor avea parte de vreme predominant frumoasă și normală din punct de vedere termic.

Prognoza specială pentru București arată că cerul va fi variabil. Sunt așteptate înnorări temporare după-amiaza și seara. Atunci vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă va fi în creștere față de ziua precedent. În termometre se vor atinge valori de până la 21 – 22 de grade Celsius.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: