Redactia.ro
Home » Știri » Cod galben și portocaliu de vânt puternic. Luni vor fi rafale puternice în toată țara

Cod galben și portocaliu de vânt puternic. Luni vor fi rafale puternice în toată țara

Meteorologii au emis, duminică, mai multe avertizări de vânt puternic. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Galben și portocaliu pentru intervalul 24 ianuarie, ora 22.00-25 ianuarie, ora 10.00. Este vizată zona Banatului și zona Carpaților Occidentali, precum și zona Carpaților Meridionali. 

 

Cod galben și portocaliu de vânt puternic

Luni, în întreaga țară vor fi rafale de vânt puternic.

Meteorologii anunţă că, de duminică de la ora 22.00, până luni la ora 10.00, este cod galben de vânt puternic în Banat şi în zona Carpaţilor Occidentali şi Meridionali, dar şi cod galben de ninsori viscolite şi local moderate cantitativ în zona montană a Carpaților Meridionali și Occidentali.

Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depăşi 100 km/h şi va fi viscol. Temporar va ninge în zona Carpaţilor Occidentali şi Meridionali, iar la altitudini de peste 1800 m, ninsorile vor fi moderate cantitativ (în general 15…20 l/mp) şi se va depune strat nou de zăpadă consistent”, a fost anunțul meteorologilor.

În Banat, vor exista perioade în care rafalele vântului vor depăși 55-65 km/h și izolat 70 km/h.

Spre dimineaţă, în regiunile vestice ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare”, a mai precizat ANM.

Mai mult, în același interval, va fi cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, viscol puternic și vizibilitatea redusă în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1800 m.

”Vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale de peste 100…120 km/h, va ninge moderat cantitativ, iar ninsoarea va fi puternic viscolită şi vizibilitatea va scădea sub 50 m”, au mai transmis meteorologii.

ANM a transmis că, luni, între orele 10.00 şi 22.00, vor fi intensificări temporare ale vântului în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 45…55 km/h. Mai mult, la munte, precum și în regiunile nord-vestice, centrale, sudice şi sud-estice vor fi intervale în care rafalele vor depăşi 55…65 de km/h şi izolat 70 km/h.

În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăși 80-100 km/h. Temporar va ninge în zona de munte și ep arii restrânse în regiunile intracarpatice.

 

Prognoza specială pentru București

În intervalul 24 ianuarie, ora 22 ianuarie , ora 22:00 – 25.01.2021 ora 22:00, vor fi înnorări, iar în dimineața zilei de luni va ploua slab. Vântul av sufla slab și moderat, iar temperatura minimă va fi de 3-5 grade.

Vremea se va răci, însă valorile termice vor fi în continuare mai mari decât mediile climatologice ale perioadei. Astfel, maxima va fi de 7-8 grade. Cerul va fi temporar noros și îndeosebi în prima parte a zilei va ploua slab. Vântul se va intensifica treptat după-amiază și seara,a tunci când va atinge la rafală viteze în jurul a 55 km/h.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: