Redactia.ro
Home » Știri » Cod portocaliu de caniculă deosebit de accentuată! Care sunt județele vizate

Cod portocaliu de caniculă deosebit de accentuată! Care sunt județele vizate

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis mai multe coduri de caniculă și instabilitate atmosferică temporar accentuată. Majoritatea județelor se află sub cod portocaliu și cod galben.

ANM a emis cod portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu de caniculă și instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Intervalul de valabilitate al codului portocaliu este 15 iulie, ora 16:00 – 16 iulie, ora 06:00. Fenomenele meteo vizate sunt instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, dar și caniculă. Județele vizate sunt Timiș, Arad, Bihor, Sălaj, Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Hunedoara, Caraș-Severin.

În județele Timiș, Arad, Bihor, Sălaj, Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Hunedoara, Caraș-Severin, precum și în zona montană a județului Alba vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…90 km/h, grindină și frecvente descărcări electrice. Vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat 70…80 l/mp.„, au transmis cei de la ANM.

Cod galben de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie a emis și un cod portocaliu pentru restul țării. Intervalul de valabilitate este 15 și 16 iulie. Fenomenele meteo vizate sunt val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă. Zonele afectate sunt Oltenia, Muntenia, Moldova, vestul Dobrogei, local Transilvania.

În sudul, estul și centrul țării, valul de căldură va persista și local va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a teritoriului pe parcursul zilei de joi (15 iulie), iar vineri (16 iulie), mai ales în regiunile extracarpatice.„, conform ANM.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au precizat faptul că în aceste regiuni vremea se va menține caniculară până la sfârșitul săptămânii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: