Redactia.ro
Home » Știri » COD PORTOCALIU de ploi abundente. Care sunt zonele vizate

COD PORTOCALIU de ploi abundente. Care sunt zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi un cod portocaliu și unul galben.

Intervalul de valabilitate pentru codul galben este 01 iunie, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00.Fenomenele vizate sunt ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată. Zonele vizate sunt Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei, Oltenia, vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului, precum și în zonele de munte.

În intervalul menționat, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Oltenia, vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…35 l/mp și izolat peste 40 l/mp. În cursul zilei de miercuri (2 iunie) în regiunile estice și sud-estice va continua să plouă în general moderat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze de 45…55 km/h.„, a fost mesajul transmis de Administrația Națională de Meteorologie.

COD PORTOCALIU DE PLOI ABUNDENTE

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de ploi abundente. Intervalul de valabilitate pentru codul portocaliu este 01 iunie, ora 10:00 – 02 iunie, ora 10:00. Fenomenele vizate sunt ploi abundente.Zonele afectate sunt Dobrogea și local în zona Carpaților Meridionali.

În județele Tulcea, Constanța și în zona de munte a județelor Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat peste 70 l/mp. În zona litorală și în bazinul vestic al Mării Negre temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…70 km/h.„, a fost avertizarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Cei de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat că în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice vor actualiza informațiile în privința vremii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: