Redactia.ro
Home » Știri » Cod Rutier 2022. Ce numere nu ai voie să îți pui la mașină, în România. Lista completă

Cod Rutier 2022. Ce numere nu ai voie să îți pui la mașină, în România. Lista completă

Cod Rutier 2022

Cod Rutier 2022. Codul Rutier s-a modificat, iar unele numere de înmatriculare au fost înlocuite. Poliția Rutieră a publicat o listă cu numelere de înmatriculare pe care șoferii români nu au voie să le ceartă sau să le folosească pentru mașinile lor.

Cod Rutier 2022. Ce numere nu ai voie să îți pui la mașină, în România. Lista completă

Dacă vrei să-ți înmatriculezi mașina, trebuie să știi că există câteva numere de înmatriculare interzise în România. Numerele de înmatriculare sunt emise pentru fiecare mașină și pentru fiecare proprietar, iar acestea trebuie să fie date înapoi în cazul în care mașina este vândută sau dusă la casat. Poliția Rutieră a întocmit o listă cu numerele de înmatriculare pe care românii nu au voie să le ceară. Ar fi vorba despre 1.528 de combinații, în cazul cărora cele trei litere de la final reprezintă cuvinte indecente sau acronime ale unor instituții.

Ele sunt complet interzise, așa că cei care vor să-și înmatriculeze autoturismul trebuie să consulte lista înainte.Așadar, șoferii români nu au voie să își pună la mașină numere ca XXX, SEX, C*R, COY, PUL, PYZ, F*T sau alte combinații care duc cu gândul la lucruri obscene. Mai mult, șoferii nu vor mai avea voie să folosească acronimele Poliţia Română (POL); Camera Deputaţilor (DEP); Senat (SNT), Serviciul Român de Informaţii (SRI), Guvernul României (GUV). Alte combinații interzise sunt III sau OOO, pentru că literele pot fi confundate cu cifre.

Românii care ar dori un astfel de număr de înmatriculare inedit cu una din combinațiile de numere enumerate mai sus trebuie să aibă acceptul entității care a solcitat restricționarea numerelor. Mai multe, toate combinațiile interzise de numere de înmatriculare cuprinse într-un dicționar al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatricularea a Vehiculelor. La lista numerelor de înmatriculare se adaugă și o serie de astfel de numere speciale pe care românii de rând nu au voie să și le pună la mașină. Acestea sunt: MAI Ministerul de Interne (Poliţie, Jandarmerie, Prefecţii judeţelor); A Armata; CD Corp Diplomativ, TC Transpoert Consulat, FA Forțele Aeriene și ALA Aviație.

Ce faci dacă ai un număr de înmatriculare interzis de lege

Persoanele care dețin autoturisme înmatriculate cu numere restricționate ulterior noii legislații pot utiliza în continuare numerele în cauză doar până la înstrăinarea vehiculului sau radierea mașinii.

În cazul în care masina este vanduta, numărul de înmatriculare și plăcutele sunt transferate automat, fără plată, noului proprietar, dacă acesta are domiciliul sau sediul în același județ.Excepție este în cazul în care fostul proprietar optează pentru păstrarea numărului de înmatriculare respectiv.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: