Redactia.ro
Home » Știri » Combinație cu efecte benefice: lămâie, sare și piper. Ce afecțiuni tratează

Combinație cu efecte benefice: lămâie, sare și piper. Ce afecțiuni tratează

Combinație cu efecte benefice: lămâie, sare și piper. Ce afecțiuni tratează

Combinația între lămâie, sare și piper poate avea efecte benefice asupra sănătății noastre. Ele sunt la fel de utile însă și dacă sunt luate separat sau combinate diferit. Iată ce afecțiuni tratează și ce metode de preparare există.

Combinație cu efecte benefice: lămâie, sare și piper. Ce afecțiuni tratează

Iată afecțiunile pe care le poți trata dacă vei folosi lămâie, sare și piper.

Toată lumea știe că lămâia este utilă atunci când ai o răceală. O poți mânca așa, goală, sau o poți pune în băuturile calde, de preferat în ceai. Ca să te recuperezi rapid, adaugă și sare, și piper în acest ceai, pe lângă câțiva stropi sau câteva felii de lămâie. Desigur, nu trebuie să exagerezi cu cantitățile. Dacă te doare gâtul, o variantă este să-l clătești cu următoarea soluție: 200 ml apă caldă, 1/2 lingură suc de lămâie și 1/2 lingură sare.

Un alt sfat care conține combinația lămâie-sare-piper și pe care îl puteți aplica este atunci când sunteți mahmuri. Beți puțin suc de roșii, cu câteva picături de lămâine, un vârf de sare și piper negru ca să scăpați de mahmureală.

Dacă aveți afte, o lingură de sare de Himalaya într-un pahar cu apă caldă o să vă ajute dacă vă clătiți gura de trei ori pe zi.

Totodată, stomacul deranjat poate fi ameliorat cu piper negru, în timp ce lămâia îndepărtează starea de greață. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o lingură de suc de lămâie și o linguriță de piper într-un pahar mare cu apă caldă și să beți încet.

Poate că puțină lume știe asta, însă piperul este eficient în calmarea crizelor de astm. Iată un sfat util. Fierbe 8-10 boabe de piper, 10-15 frunze de busuioc și doi căței de usturoi, lasă-le să stea așa un sfert de oră, apoi strecoară lichidul obținut. Amestecă-l cu două lingurițe de miere și consumă băutura proaspătă, ar trebui să te simți mai bine.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro