Redactia.ro
Home » Știri » Complicații operație de cezariană – Cazul Andreei Bălan

Complicații operație de cezariană – Cazul Andreei Bălan

Complicații operație de cezariană - Cazul Andreei Bălan

Operație de cezariană – complicații și riscuri. Cazul Andreei Bălan atrage atenția asupra acestor pericole la care se supun mamele ce nasc prin cezariană.

Complicațiile în urma operației de cezariană pot apărea chiar în ciuda tehnicii simple și a dexteritatii obstetricianului.

Operația de cezariană, la fel ca și orice intervenție chirurgicală, nu este lipsită de complicații, atât intraoperatorii căt și postoperatorii.

Nașterea prin cezariană trebuie să fie doar o soluție extremă. Viitoarele mămici trebuie să apeleze la această soluție doar atunci când nașterea naturală nu este posibilă sau când poate pune în pericol mama sau fătul.

Practic, complicațiile după nașterea prin cezariană sunt mult mai serioase decât așa zisele avantaje pe care le are aceasta.

Este și cazul Andreei Bălan, care după ce a născut prin cezariană, a ajuns din nou pe masa de operație. Andreea Bălan are din nou probleme de sanatate. Operată din nou rămâne la spital pentru noi intervenții

Trupul femeii este perfect adaptat pentru nașterea vaginală. Fără indicații medicale clare și certe, cezariana nu ar trebui să fie prima opţiune.

Din păcate, numărul femeilor care renunță la posibilitatea nașterii naturale și aleg voluntar operația de cezariană este în continuă creștere.

În principiu operația cezariană este considerată o intervenție relativ sigură. În ciuda acestui lucru s-a dovedit că riscurile pe care le implică pentru mamă și făt sunt mult mai numeroase decât riscul apariției complicațiilor prin naștere naturală, atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Copilul născut prin cezariană nu va deţine toate avantajele imunologice și fizice față de bebelușii care vin pe lume natural.

Printre complicațiile operației de cezariană se numără:

Operație de cezariană – Timp mai mare de recuperare

Operația de cezariană necesită un timp mai mare de recuperare față recuperarea după o naștere naturală. Dacă în cazul nașterii naturale, recuperarea femeii se face complet în câteva ore și în cel mult în 48 de ore, în timp ce în cazul operației de cezariană doar prima fază a recuperării durează circa 48 de ore, la care se adaugă alte 2-4 săptămâni de recuperare parțială, iar recuperarea completă poate dura în medie două luni.

Operație de cezariană – Risc de complicaţii

Principalele complicații care pot să apăra după operația de cezariană sunt: infecții uterine, leziuni chirurgicale, pierderi masive de sânge, afectarea vezicii biliare, complicații genitale sau urinare, complicații pulmonare (prin embolie pulmonară – formarea de cheaguri care sunt transportate de vasele de sânge până în plămâni cu blocarea funcției pulmonare) și/sau cardiace, tromboembolism cerebral.

În majoritatea cazurilor, după operația de cezariană apare senzația de greață și vărsături, dureri severe de cap că efect al anesteziei. A doua mare problemă după cezariană o reprezintă complicațiile intestinale foarte dureroase – constipație, balonare și dureri abdominale severe.

Operație de cezariană – Probleme pentru viitoarea sarcină

Ceea ce crește foarte mult riscul operației de cezariană sunt complicațiile pe termen lung și foarte lung. Probabilitatea apariției acestora crește cu fiecare nouă operație de cezariană. La o nouă sarcină, după o operație de cezariană există riscul ruperi cicatricii uterine sau în timpul travaliului (dacă la următoarea sarcină femeia naște natural).

E bine de știut că durerile abdominale acute, după 4-5 zile de la operație, febra, sângerările vaginale abundente cu sânge de culoare foarte deschisă (oxigenat), amețelile, absența unui tranzit intestinal revenit normal (la cel mult două zile după operație), dureri în timpul micțiunii, sânge în urină sunt doar câteva din semnele care trebuie să te trimită de urgență la medic, pentru că toate acestea pot să fie simptome ale unor complicații după cezariană.

Citește și: Soțul Andreei Bălan a cedat nervos după ce soția sa a luptat pentru viața ei

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: