Redactia.ro
Home » Știri » Conferință cutremurătoare susținută de Mihai Neșu

Conferință cutremurătoare susținută de Mihai Neșu

Conferință cutremurătoare susținută de Mihai Neșu

Conferință cutremurătoare susținută de Mihai Neșu. Mihai Neșu a avut un accident grav pe 10 mai 2011 la un antrenament al echipei sale, Utrecht, în Olanda.

Conferință cutremurătoare susținută de Mihai Neșu

Mihai Neșu a suferit un accident grav în 2011 în timpul unui antrenament al echipei sale, Utrecht, în Olanda. Neșu a fost diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală și a rămas paralizat. De atunci, Mihai Neșu se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile.

Neșu și-a îndreptat atenția către Dumnezeu. Fotbalistul a participat alături de 200 de tineri la Întâlnirea Tinerilore Ortodocși din Moldova ce a avut loc la Iași. Deși Mihai nu a putut ajunge de la Oradea la Iași, acesta a le-a vorbit tinerilor prin intermediul Skype.

Îmi pare bine să ne vedem și rău că nu am putut ajunge acolo. Eu am cunoscut Ortodoxia și am început să mă aproprii de Dumnezeu la 30 de ani. În viață nu există eșecuri, doar decizii greșite și drumuri care se închid. Dar Dumnezeu ne deschide altele, e mereu lângă noi și ne ajută. Neliniștea din sufletul meu m-a determinat să vin către Ortodoxie”, a spus Neșu.

Sunt mai fericit decât înainte de accident!

Neșu le-a povestit celor prezenți la Întâlnirea Tinerilore Ortodocși din Moldova despre provocările care au avut loc în viața lui.

Eu abia după doi ani și jumătate de la accident m-am făcut ortodox. Atunci am început să mă spovesc, să mă împărtășesc. Am avut o perioadă foarte grea cu mine, cu cei din jur și nu eram mulțumit de nimic. Am crezut că nu mai există niciun fel de scăpare. Schimbarea sufletului nostru necesită timp, dacă l-am murdărit și stricat în timpul vieții. Mi-am dat seama că nu pot schimba de pe o zi pe alta și-am ascultat de duhovnicul meu. Doar cu ajutorul rugăciunilor am reușit”.

Neșu a povestit despre experința lui în mijlocul deșertului la Mănăstirea „Sfântul Anton” din Arizona. Fostul fotbalist a povestit că părintele l-a ajutat să își dea seama că Dumnezeu i-a schimbat după accident, firea și lucrurile din jur.

Din suferința mea Dumnezeu a făcut ceva foarte bun, dar fără multă participare a mea. Singura mea voință era să caut ce e de folos pentru sufletul meu. L-am lăsat pe Dumnezeu să lucreze așa cum știe El mai bine și iată că a reușit să transforme suferința asta într-un lucru minunat. Viața mea s-a transformat din ceva care putea însemna, cum zic unii, tragedie, blestem, într-o viață binecuvântată. Pot să zic că acum sunt mai fericit decât înainte de accident!

După ce i-au ascultat povestea de viață, cei prezenți l-au aclamat ca pe stadion. Mihai Neșu a fost emoționat și a menționat că este o bucurie faptul că cei tineri sunt aproape de Biserică .

Vă doresc în continuare să petreceţi cu bine acolo, să vă fie de folos sufletelor tot ce învăţaţi. Să ajungem cu toţii acolo unde vrea Dumnezeu, la sfinţenie şi să ne vedem cu toţii în Rai!”, le-a urat la final Mihai Neşu participanţilor la ITOM 2019.

Citeste si:Ea este femeia din spatele lui Mihai Neșu. Îl susține necondiționat

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: