Redactia.ro
Home » Știri » Consecințele grave ale pandemiei. Câți oameni au devenit depresivi și anxioși

Consecințele grave ale pandemiei. Câți oameni au devenit depresivi și anxioși

Pandemia îi afectează tot mai mult pe oameni. Perioada de izolare și lipsurile cauzate de coronavirus i-au dus în punctul de depresie și anxietate. Un sondaj realizat de Pwc la nivel global arată că peste o treime dintre oameni sunt afectați acum de aceste stări.

Consecințele grave ale pandemiei. Câți oameni au devenit depresivi și anxioși

Peste o treime din oameni sunt afectați de anxietate și depresie în timpul pandemiei, arată un sondaj realizat la nivel global de către PwC. Iar cei mai mulți dintre aceștia fac parte din generația Z și Millennials, informează descoperă.ro

Concret, 36% dintre respondenții  au confirmat că au avut simptome de anxietate sau depresie. Generațiile Z (42%) și Millennials (43%). Ca soluție pentru rezolvarea acestor probleme de sănătate, 44% dintre respondenți iau în calcul consultațiile virtuale

„În condițiile restricțiilor impuse de pandemie, vedem că telemedicina a devenit în ultimul an nu numai o soluție pentru limitarea răspândirii virusului, ci și pentru consultațiile și ședințele online de psihoterapie. Sondajul nostru arată per total un interes extrem de ridicat pentru îngrijirea la distanță fie prin intermediul smartphone-urilor, fie prin programări video, 91% dintre cei care au apelat la telemedicină în pandemie arătând că vor continua să o utilizeze. Provocarea pentru spitale va fi însă alegerea specialităților potrivite pentru îngrijirea virtuală, iar managementul bolilor cronice și asistența medicală pentru probleme de natura psihologică par a fi cele mai potrivite pentru telemedicină”, a declarat Ruxandra Târlescu, partener PwC România.

Telemedicina, soluție pentru anxietate și depresie?

De altfel, depresia și anxietatea oamenilor scade din productivitatea acestora. Iar acest lucru afectează și economia. Raportul ”Accelerating the health economy of tomorrow” realizat de PwC în 2020 arată că economia globală pierde aproximativ un miliard de dolari anual, din lipsa de productivitate a oamenilor cu aceste probleme. Drept urmare, potrivit specialiștilor, în următorii ani, pentru ca oamenii să dispună de confort ar putea fi adoptat un sistem de telemedicină pentru vindencare.

„Pentru a menține accesul pacienților la îngrijire în timpul pandemiei, multe țări au adoptat politici de rambursare care au plasat îngrijirea virtuală la egalitate cu cea fizică și / sau au extins tipuri de servicii de telemedicină pentru care clinicienii ar putea fi plătiți. Rămân însă câteva semne de întrebare: dacă aceste modificări de plată vor rămâne în vigoare și dacă rambursarea va varia în funcție de tipul asistenței virtuale”, a mai spus Ruxandra Târlescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: