Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis a făcut declarații de ultimă oră! Ce spune șeful statului despre pandemie: ”Să nu aibă cineva impresia că dacă a venit primăvara s-a terminat cu pandemia”

Klaus Iohannis a făcut declarații de ultimă oră! Ce spune șeful statului despre pandemie: ”Să nu aibă cineva impresia că dacă a venit primăvara s-a terminat cu pandemia”

Klaus Iohannis terminat cu pandemia”

Klaus Iohannis a făcut noi declarații despre pandemia de coronavirus, după ce a efectuat o vizită oficială la centrul mobil de vaccinare din comuna Afumați din judeţul Ilfov.

Klaus Iohannis a făcut declarații de ultimă oră despre pandemie

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis vine în contextul în care de astăzi începe vaccinarea în centrele mobile din România.

”Este o nouă etapă a campaniei de vaccinare. Suntem foarte aproape de capacitatea pe care ne-am dorit-o de 100.000 de persoane pe zi. Sunt foarte mulţumit de cum a decurs campania de vaccinare. De pe altă parte sunt foarte bucuros că foarte multă lume vine la vaccinare. Vom găsi noi modalităţi pentru a veni în întâmpinarea cetăţeanului. Am văzut că în aceste zile s-a dezbătut foarte mult pro-contra restricţii, pro-contra vaccinare. Suntem în continuare în plină pandemie. Să nu aibă cineva impresia că dacă a venit primăvara s-a terminat cu pandemia. Aceste restricţii doar diminuează impactul.

Vaccinurile sunt sigure şi previn apariţia unor forme grave a bolii. Doar vaccinarea în masă ne permite să ieşim din pandemie. Doar vaccinarea ne permite ca la vară să mergem în concediu, la spectacole. Contez pe voi toţi să participaţi la această campanie de încurajare a vaccinării. O veste tristă. Există un incendiu la un spital de psihiatrie din Slatina. Datele de până acum ne arată că persoanele nu sunt rănite. Pompierii intră acolo. Situaţia va fi prezentată de cei care sunt a acolo. Deocamdată, nu este atât de grav pe cât ar fi putut să pară. Semnalul de alarmă e clar. E nevoie de reformă. Trebuie să facem spitalele mai performante, mai sigure”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a făcut primele declarații despre sărbătorile de Paște

Klaus Iohannis a discutat despre măsurile care vor fi adoptate în Capitală, dar mai ales, despre mersul la biserică de Învierea Domnului. Șeful statului susține că își dorește nespus de mult ca pandemia de coronavirus să fie bine gestionată, pentru ca românii să meargă liniștiți la biserică.

Mai mult, Klaus Iohannis a ținut să precizeze că nu-și dorește să îngrădească nimănui accesul la biserică, dar mai ales, că trebuie găsită o cale pentru ca acest lucru să fie posibil fără a pune în pericol viața nimănui.

”Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt sfintele sărbători de Paște, oamenii vor să meargă la biserica și trebuie să găsim calea ca să poată merge la biserică”, a declarat Klaus Iohannis.

Petrecerea sărbătorilor în cadrul familiei este posibilă. Pentru ca situația să fie gestinată corect, dar mai ales, pentru ca numărul cazurilor de infectare să nu crească până peste măsură după sărbătorile de Paște, Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă și îi roagă de români să respecte cu sființenie măsurile impuse de către autorități, să evite aglomerația și, cel mai important, să poarte corespunzător masca de protecție.

”Anul acesta sărbătorile sunt la o distanță mare (Paștele catolic față de cel ortodox – n.r.). Acum în 4 aprilie vor sărbătorii catolicii, reformații, iar la începutul lunii mai vor sărbători creștinii ortodocși. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în așa fel încât lumea să poată să meargă și la biserica, să se întâlnească, sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia fără să avem petreceri cu multe persoane”, a mai spus președintele României.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: