Redactia.ro
Home » Homepage » Valul trei al pandemiei de coronavirus este mult mai nemilos! Spitalele sunt pline de tineri

Valul trei al pandemiei de coronavirus este mult mai nemilos! Spitalele sunt pline de tineri

Valul trei al pandemiei de coronavirus este mult mai nemilos! Spitalele sunt pline de tineri

Valul trei al pandemiei de coronavirus este mult mai dur față de primele două! Medicii se plâng că spitalele sunt pline de tineri și nu mai fac față.

Valul trei al pandemiei de coronavirus este mult mai nemilos

România a atins un număr record de îmbolnăviri de Covid-19. Sunt 1.417 bolnavi în secţiile de terapie intensivă, iar medicii se plâng că cei mai mult dintre ei sunt tineri.

”Paturi se pot amenaja, dar personalul necesar în ATI nu avem de unde să îl luam”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Secţia de terapie intensivă a Institutului Marius Nasta nu are în acest moment niciun loc liber. Un pat în plus a fost pregătit într-o încăpere alăturată. Orice mişcare pentru un pacient dependent de masca de oxigen este un chin. În cele câteva secunde în care îşi ia medicamentele saturaţia îi poate scădea dramatic.

În ATI un pacient poate sta şi câteva săptămâni. Aici este o luptă continuă a bolnavilor care vor să se facă bine şi a medicilor care îşi doresc ca oamenii să plece sănătoşi acasă. 21 de zile a stat un bărbat la ATI.

Al treilea val al pandemiei a umplut spitalele de pacienţi tineri. Probabil s-au crezut invincibili, spun medicii. Inclusiv cei care stau la căpătâiul suferinzilor trăiesc propriile drame. Printre oamenii care se sting sunt şi părinţii lor. Un număr de 1.417 bolnavi sunt acum în stare critică. Este cel mai mare număr de când a început pandemia.

Vlad Voiculescu vrea restricții mai dure

Vlad Voiculescu a vorbit despre situația actuală din România. Ministrul Sănătății a precizat că românii ar trebui să fie în continuare precauți și recomandă ca unele locuri din București să fie închise.

Vineri, autoritățile au anunțat că Bucureștiul a depășit 500 de cazuri de coronavirus, ceea ce i-a făcut pe specialiști să se îngrijoreze. Așadar, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a transmis un avertisment în legătură cu noua situație epidemiologică. Acesta a cerut o înăsprire a măsurilor anti-coronavirus în Capitală, menționând că în multe locuri, regulile nu mai sunt respectate.

„Am observat că sunt destule locuri aici, în Capitală, unde nu sunt respectate regulile. Aş prefera să închidem temporar câteva locuri în care nu se respectă regulile, înainte să închidem şcolile. Aş prefera să fie respectate regulile. Aş prefera sancţiuni mai dure, aceasta este preferinţa mea ca ministru al sănătăţii şi preferinţa mea ca și cetăţean”, a declarat, vineri, ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a explicat că s-a referit la locurile în care au loc petreceri. Totodată, Voiculescu a declarat că nu poate exclude un al treilea val de pandemie.

”Pe de o parte, noi nu suntem Ministerul COVID-19, ci Ministerul Sănătăţii, aşa încât ne pregătim în acest moment să revizuim fluxurile din mai multe spitale care tratează pacienţi cu COVID, tocmai că există şi alţi pacienţi cu alte patologii care au nevoie de asistenţă medicală.Dar, până una-alta, nu putem exclude un al treilea val”, a adăugat ministrul Voiculescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: