Redactia.ro
Home » Sport » Contractele fabuloase din China dispar! Ce decizie a luat federația

Contractele fabuloase din China dispar! Ce decizie a luat federația

Contractele fabuloase din China dispar

Contractele fabuloase din China dispar. Salariile uriașe oferite până acum de asiatici rămân doar o amintire. Pentru prima data, autoritățiile au introdus un plafon pentru remunerarea jucătorilor și antrenorilor.

După ce au plătit sume de-a dreptul exorbitante, chinezii impun o nouă regulă. Federaţia a decis ca salariul la o echipă de club să nu depăşească 1,4 milioane de dolari anual. Este pentru prima data când asiaticii impun o asemenea regulă. Măsura va afecta doar jucătorii sau antrenorii care vor ajunge în China de acum încolo. Contractele care sunt deja încheiate nu vor fi afectate.

„Cluburile noastre au risipit prea mulţi bani, iar fotbalul profesionist nu este gestionat în mod adecvat. Dacă nu luăm măsuri, sportul va ajunge în colaps”, a spus Chen Xuyuan, preşedintele Federaţiei Chineze de Fotbal.

Contract fabulous pentru Olăroiu

Cosmin Olăroiu este unul dintre cei mai bine plătiți antrenori. De când este pe banca celor de la Jiangsu Suning, românul primește 7 milioane de euro pe an, adică aproape 134.600 de euro pe săptămână.

Cine sunt cei mai bine plătiți jucători din China

Brazilianul Oscar este fotbalistul cu cel mai mare salariu. A fost adus în 2016 de la Chelsea şi câştigă aproximativ 24 de milioane de euro la Shanghai SIPG. Givanildo Vieira de Souza, cunoscut ca Hulk este un alt jucător cu un salariu exorbitant. Brazilianul primește de la Shanghai aproximativ 18 milioane de euro pe sezon.

Mai ajunge Gareth Bale în China?

Cosmin Olăroiu în aștepta pe Gareth Bale la Jiangsu Suning. Acesta ar fi urmat să semneze un contract cât de curând, iar salariul ar fi fost cel mai mare salariu din istoria fotbalului – peste 60 de milioane de euro pe sezon. După noua regulă, acest lucru nu va mai fi posibil, astfel că fotbalistul s-ar putea să nu mai ajungă în China.

Citește și: Culio a semnat cu o nouă echipă! Va juca în Argentina

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: